Košarkašice izgubile bitku za bronzu…

Naše dame su totalno potonule u drugom poluvremenu...

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da ponovi uspeh iz Rija pošto je u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama poražena od selekcije Francuske sa 91:76.

Francuskinje su jedva dočekale da se osvete za izgubljeno finale na Evropskom prvenstvu.

Nekako se sve slomilo u trećoj četvrtini. Bile su naše dame konkurentne pre toga, stalno u priključku, ali su protivnice iskoristile dobar momentum i otišle tada do dvocifrene razlike.

U prvom poluvremenu nam je išlo dobro u napadu, ali slabo u odbrani, dok smo u drugom delu imali žestoke probleme u ofanzivi i dosta duge sekvence bez poena.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Uskoro opširnije...

Srbija - Francuska 76:91

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

10. minut (76:88) - Kraj...

8. minut (71:80) - Au... Ne. Propustile su Srpkinje dve velike prilike da dođu možda do dva poseda minusa, ali promašen zicer Bruks i izgubljena lopta...

6. minut (69:78) - Vraća se nada! Napravile su naše devojke seriju od 10:0. Delotvoran je bio tajm-aut Marine Maljković. Da li imamo vremena za veliki preokret?

4. minut (59:78) - Sada je to već -19. Ne bismo da mračimo, ali ovo već izgleda kao izgubljen meč.

2. minut (59:70) - Fali nešto. Dabović i Vasić, naše perjanice, kombinovano su postigle samo 10 poena. Selektorka Maljković je veoma ljuta i nije se libila da to pokaže na tajm autu.

Treća četvrtina:

10. minut (56:67) - Imamo -11 pred poslednjih 10 minuta. Biće teško, ali imamo još uvek šansu da se vratimo.

8. minut (52:63) - Sada su Srpkinje u gadnom problemu. Brzo su stigle protivnice do dvocifrene prednosti zaključno sa trojkom Šateru.

6. minut (50:56) - Taman ada se učini da imamo momentum za preokret, stigne trojka kazne. Odlično vršimo pritisak u ranoj fazi napada, ali ne branimo šut s polja.

4. minut (47:51) - Bili smo na -7 u jednom momentu, ali je Bruks pogodila za tri! Francuskinje su konstantno korak ispred i već duže ne možemo da izjednačimo.

2. minut (42:46) - Vilijams je otvorila drugo poluvreme trojkom, a Dabović je polaganjem održala bliski priključak.

Druga četvrtina

:Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Francuska , ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

10. minut (40:43) - Dobro su se naše dame branile, ali jedna lopta iz tranzicije je stigla u levi ugao do Potu koja je pogodila trojku. Upravo su ti poeni napravili razliku pred veliki odmor.

8. minut (38:38) - Ivon Anderson ima sjajnu sekvencu! Pogodila je dva puta sa distance i vratila egal. Tajm-aut francuske selekcije.

6. minut (30:34) - Ne dozvoljavamo veće odvojanje. Jelena Bruks sa linije penala vraća na -2, a Žoanes uzvraća. Kapiten za sada ima sedam poena.

4. minut (26:30) - Gruda nam stvara velike probleme, a pritom je u dva navrata imala otvorene šuteve. Posle nekog vremena, Francuska ima sada vođstvo.

2. minut (26:24) - Ponovo slabo otvaramo deonicu. Francuska vezuje mini seriju preko Šatero i Grude. Vasić i Dabović su opet u igri, ali imamo već problem sa faulovima.

Prva četvrtina:

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Francuska , ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

10. minut (23:19) - Prednost nakon prve deonice je tu. Francuskinje su bile u fazi defanzive 45 sekundi, nisu uspevale da se odbrane, a to su naše vrlo dobro koristile.

8. minut (19:14)  - Imamo vođstvo! Posle Vasić, dva puta za tri poena je bila precizna Jelena Bruks. Serija od 9:0, Francuskinjama je ušla voda u uši.

6. minut (12:14) - Imamo prvu trojku Srbije, a onda i još jednu! Bruks i Vasić pogađaju, ali defanziva nam za sada nije jača strana, veoma lako primamo poene.

4. minut (4:5) - Za sada, samo Dabović raspoložena. Tvrd je meč od starta i nemam preveliku efikasnost.

2. minut (2:5) - Prvi koš na meču delo je Ane Dabović, a onda su Francuskinje sa pet vezanih poena preokrenule rezultat.

Pre meča:

Naše devojke su odigrale dobar turnir, izašle iz grupe i savladale Kinu sa 77:70, ali onda je došao okršaj protiv Amerikanki gde nije bilo snage za veliko iznenađenje (79:59).

Sa druge strane, Francuske je u velikom derbiju četvrtfinala izbacila Španiju sa 67:64, a onda je usledio veliki krah protiv Japana. Domaćin je prilično ubedljivo slavio sa 87:71.

Duga je istorija međusobnih duela između srpske i francuske selekcije, a u proteklih pet godina smo se sastajali pet puta i vodimo sa 3:2.

U poslednjem međusobnom duelu Srpkinje su slavile, a još slađe je to što se pobeda desila u finalu prvenstva Evrope.

Telegraf.rs