Horor bivšeg igrača Crvene zvezde! Nakon teške povrede klub nije hteo snositi celokupne troškove oporavka – ugovor mu ističe, može li Zvezda reagovati!?

Svi se sećamo Marka Vešovića koji je nosio dres Crvene zvezde u periodu od 2010.-2013. godine.

Marko je kroz svoju karijeru nosio dres Budućnosti, Crvene zvezde, Torina, Specije, Rijeke a 05. januara 2018 godine je potpisao za Legiju iz Varšave.

U poljskom klubu je pružao fenomenalne partije, 3 puta je osvojio prvenstvo i jednom Kup Poljske.

Prvi problemi su počeli kad je doživeo jednu od najtežih sportskih povreda, pucanje prednjih ukrštenih ligamenata. Procenjeno vreme oporavka nakon ove povrede može da bude od 8-12 meseci a u nekim slučajevima i još duže.

Prema navodima poljskih medija, crnogorski reprezentativac je tražio najboljeg doktora, kako bi oporavak što bolje i brže prošao, u ovom slučaju Dr. Bertrand Cottet-Sonnery koji se nalazi u Lionu u Francuskoj. Naime, klub nije hteo da snosi celokupne troškove njegovog oporavka i rehabilitacije već samo pola, pa je Marko na štakama zajedno sa svojom ženom i ćerkom morao sam bez ikakve pratnje, pomoći kluba, da putuje u Francusku i provede određeni vremenski period.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I tu nije kraj! Klub mu je saopštio da nakon operacije mora biti u Poljskoj na oporavku i rehabilitaciji međutim on je insistirao da se oporavlja minimum 6 meseci u Beogradu kod popularnog "Andre" jer mu je bilo u cilju da se što pre vrati na teren. Već nakon 4 meseca čelnici kluba su ga zvali nazad u Poljsku a Marko nije stigao ni u potpunosti da izleči koleno.

Rehabilitacija je trebala da traje 6 meseci, međutim klub je zahtevao da se vrati u Poljsku već nakon 4 meseca.

Dugo je trajao oporavak ali na svu sreću popularni "Andra" iz Beograda ga je spasio.

Prema navodima poljskih medija nakon što se oporavio, radio je testove u klinci i popularni doktor koji radi sa poljskom reprezentacijom mu je rekao da nikad u životu nije video jače noge. To se sve izdešavalo pre 2 meseca. Zaključujemo da se Marko u potpunosti oporavio ali i dalje se nameće pitanje zašto već četiri prethodne utakmice sedi na klupi i nije upisao ni jedan minut u poljskom prvenstvu.

Marku ugovor ističe na leto a iz pouzdanih izvora saznajemo da nije dobio ni jednu ponudu za produžavanje ugovora dok čelnici kluba opet plasiraju neistinite informacije da on želi "milionsku platu". Takođe čelnici kluba plasiraju neistinite informacije da Marko nije speman da zaigra jer se navodno nije oporavio.

Izgleda da uslovi u Poljskoj ligi nisu baš toliko bajni koliko se znalo o tome pričati...

Sve u svemu, možemo videti jedan pravi primer neprofesionalnog ponašanja velikog poljskog kluba koji ne ume da ceni svog najboljeg igrača. Najbitnije je da se iskusni desni bek oporavio a ako ugovor istekne očekujemo našu Zvezdu da reaguje. Osvajao je duple krune sa Legijom i Rijekom ali jedino mu fali ta dupla sa Zvezdom! Treba nam jedan lav na terenu kao što je Vešović a budimo realni lepši je Beograd od Varšave.