Budućnost Srbije je u dobrim rukama! Zvezda ima neverovatne klince

Mladi košarkaš Crvene zvezde ostavio sve bez teksta na meču sa Smederevom

Mladi srpski košarkaši su ponekad zaista nepravedno zapostavljeni. Činjenica je da se u Košarkaškoj ligi Srbije, ali i u Roda juniorskoj ligi takmiči veliki broj talenata koji će sasvim izvesno jednog dana zaigrati na najvišem nivou.

A neki to čine već sada. Ako je tripl-dabl u poslednje vreme postao gotovo redovna pojava, onda kvadrapl-dabl to definitivno nije. A izuzetno blizu da ga ostvari bio je mladi košarkaš Crvene zvezde, Nikola Šaranović.

On je u pobedi svog tima protiv Smedereva u Roda juniorskoj ligi rezultatom 101:60 došao do 21 poena uz 10 skokova, a zabeležio je i neverovatnih 14 ukradenih lopti. 

Ako tome dodamo da je imao i sedam asistencija, ostaje žal što utakmica nije potrajala još koji napad više kako bi Šaranović ostvario neverovatan uspeh. Meč je završio sa indeksom korisnosti od čak 37 poena.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inače, ova sezona u Roda juniorskoj ligi je po mnogo čemu specifična. Trenutno prvo mesto zauzima, verovali ili ne, ekipa užičke Slobode, koja u uvodnih devet kola nema nijedan poraz.

Minulog vikenda je slavila u Beogradu protiv Partizana, koji je do ovog susreta takođe bio neporažen.

Tako se Užičani trenutno nalaze na čelu ispred ekipa Mege, Partizana i Crvene zvezde i jure istorijsku titulu.

Definitivno se može reći da Raša Radovanović, sportski direktor Slobode i legenda jugoslovenske košarke, radi odličan posao u ovom klubu.

(Telegraf.rs)