Lindzi Rouz u crveno belom dresu, ali grčkom

Velika želja Dejana Stankovića s početka prelaznog roka stiže u Pirej

Tamo gde se pojavi Crvena zvezda na transfer tržšištu, tu je Olimpijakos da joj pokvari posao. Tako je bilo sa Mateom Garsijom, tako će biti i sa Lindzijem Rouzom, iako se čini da se srpski klub još ranije i definitivno oprostio od mogućnosti da dovede odličnog defanzivca u svoje redove.

Prema saznanjima Tuto Merkata, reprezentativac Mauricijusa je nadomak potpisa za klub iz Pireja i očekuje se da će njegovi agenti uskoro sklopiti dogovor sa klubom.

Rouz je bio jedan od prioriteta Dejana Stankovića početkom leta, jer se radi o štoperu koji ispunjava sve njegove trenerske zahteve, ali je od samog starta bilo dosta poteškoća.

Prvo je bilo problema sa obeštećenjem koje je tražio Aris (1.000.000 evra, Zvezda nudila 600.000), potom se čekala eventualna prodaja Miloša Degeneka, pa su vozovi postepeno odlazili ispred crveno-belih.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Poslednja šansa se pojavila krajem avgusta, verovalo se da bi Zvezdine mogućnosti mogao da poveća odlazak Srđana Babića, ali se ništa konkretno nije dogodilo. Stanković je do kraja bio zainteresovan.

Zajedno sa svojim stručnim štabom je smatrao da bi Rouz sa svojim iskustvom i tehničkim karakteristikama doneo mirnoću poslednjoj liniji tima koja joj često nedostaje u zahtevnijim mečevima. Rouz po potrebi može da igra i na desnom beku, ali je pre svega kvalitetan u otvaranju igre, što je šef Zvezdine struke posebno cenio.

U međuvremenu se očigledno aktivirao Olimpijakos i brzo završio posao. Pominjalo se da je Rouz pokušavao da iskosristi tešku finansijsku situaciju u Arisu i dođe do čistih papira, a da li je i uspeo u tome nije poznato. Tuto Merkato tvrdi da je sve dogovoreno, a kako glasi taj konačan dogovor biće poznato u narednim danima.

Rouz (28) je rođen u Renu, a u Francuskoj je nosio dres Lavala, Valensijana, Liona, Lorijana i Bastije.

U Aris je došao u junu 2019. godine i potpisao trogodišnji ugovor. Bila mu je dovoljna samo jedna sezona u grčkom fudbalu da pokaže razliku na terenu, što je privuklo interesovanje drugih klubova.

Mozzartsport