Crvena zvezda se revanširala ekipi Primorske – Aba liga otvorena pobedom

Košarkaši Crvene zvezde porazili su Primorsku u prvoj utakmic ABA lige za ovu sezonu, u renoviranoj hali "Aleksandar Nikolić" nije bilo ni trunke neizvensoati, šampion je bio neumoljiv - 90:64!

Bio je ovo ujedno i Zvezdin revanš Primorskoj, sa kamatom, za poraz u četvrtfinalu ABA Superkupa.

Uskoro opširnije...

4/4

31. minut - Ide Zvezda ka laganoj pobedi, igraju crveno-beli i dalje na visokom nivou uprkos visokom vođstvu od 30 razlike (78:48). Ubedljivo najproduktivniji u Tomićevom timu Lorenco Braun sa 18 poena i 10 asistencija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

3/4 - 73:46

27. minut - Period nešto labavijeg ritma Zvezde i efikasnijeg Primorske, koja je serijom 7:0 (pet preko Herisa) koliko-toliko oporavila, ublažila ubedljivo vođstvo Beograđana (68:44).

25. minut - Egzibicija šampiona u trećoj četvrtini, dve trojke vezali su crveno-beli preko Lazića i Berona! Lorenco Braun je sjajno blokirao šut Herisa za tri, a Derik Braun poentirao za više nego ubedljivih 62:27.

22. minut - Sjajan je Lorenco Braun, bez promašaja je iz igre Amerikanac, trenutno na 16 poena posle mini-serije 5:0. u narednom napadu je "slomio" zglobove čuvaru, pa "upisao" i prvi promašaj. U narednoj akciji Gist je izveo potez utakmice, silovito je zakucao preko igrača Primorske - 54:24!

Crvena zvezda, primorska, ABA liga, Derik Braun

Foto: ABA liga/crvenazvezda mts

2/4 - 45:24

18. minut - Faje je poentirao u kontri, tečna igra Zvezde u napadu, uz granitnu odbranu koja je Slovencima u drugoj četvrtini dozvolila samo tri poena - 45:24!

14. minut - Daleko bolje izgleda Zvezda protiv rivala od koga je glat poražena u Superkupu: ide trojka Pereperoglua posle kontre, na asistenciju Čovića, za najveću prednost na utakmici, 38:23! Primorska pet minuta bez poena.

12. minut - Iam Tomić na rapsolaganju veliki fond kvalitetnih rešenja, pa u nastavku ritam održavaju Čović, Dobrić i Dženkins. Sigurno vođstvo Beograđana, koje raste iz minuta u minut - 35:23.

1/4 - 28:21

Džejms Gist, Zvezda Primorska

Foto: ABAliga/Crvena zvezda mts

9. minut - Raspoložen je Lorenco Braun, sve je sam uradio u kontri za vođstvo crveno-belih 24:14! Devet poena ima bivši plej toronta, bez promašaja iz igre.

7. minut - Visoki igrači Primorske prave probleme Zvezdi, Jagodić-Kuridža i Dimec su pogodili sa penala, za prilazak gostiju na 13:12.

5. minut - Heris je posle tri minuta ubacio prve poene za goste, ipak Zvezda je u dobrom ritmu, a raspoložen je Lorenco Braun koji je pogodio trojku za 9:4.

2. minut - Gist, pa Derik Braun pogađaju za početno vođstvo Zvezde protiv sčlovenaca - 4:0.

ABA liga, 1. kolo

Petak

Mega Bemaks - Cedevita Olimpija 63:87

Subota

Igokea - Partizan 73:75
Cibona - Moranr 88:92

Nedelja

Budućnost - Zadar 93:80
Crvena zvezda - Primorska (u toku)

Ponedeljak

Krka - FMP

(Telegraf.rs)