Zvezda slavila protiv “Studenata” u Podgorici

Trijumf crveno-belih protiv Studentskog centra

Nije bilo tako lako kako konačan rezultat sugeriše, ali Crvena zvezda uspešno je položila ispit protiv Studentskog centra u Podgorici u 12. kolu ABA lige.

Držali su se domaći pune tri četvrtine, čak i vodili pred poslednju, ali su potom potpuno potonuli u završnici i gosti iz Beograda slavili su čak i ubedljiv trijumf - 77:91.

Gledali smo utakmicu sa mnogo uspona i padova na obe strane. Uglavnom su Studenti jako dobro parirali Crvenoj zvezdi, o čemu svedoči i to da su pred poslednju deonicu imali i minimalnu prednost.

Dobro su crveno-beli večeras šutirali sa distance, što se na kraju ispostavilo kao presudno za pobedu protiv jako borbenih Studenata. Domaći su sa druge strane koristili odličnog Kamenjaša, ali i Hadžibegovića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ipak, ono čime Janis Sferopulos ne može da bude zadovoljan jesu preveliki padovi u igri Zvezde u onim momentima kada se činilo da će uspeti da prelome meč u svoju korist, pa je Studentski centar nekoliko puta uspevao da se vrati u život.

Krenuo je ovaj meč u potpunom egalu. Štaviše, kroz prvi kvartal su blagu prednost uglavnom imali košarkaši Studentskog centra, posle čega je Zvezda preuzela konce igre u nastavku.

Uz nekoliko pogodaka Jaga dos Santosa sa distance, Zvezda je otišla i na ozbiljnih +7 sredinom druge deonice. Uglavnom se razlika potom kretala oko te brojke, da bi na odmoru iznosila pet poena.

Početak treće deonice doneo je dalji pad Studentskog centra. Zvezda je u jednom momentu otišla i na dvocifreni plus i tada se činilo da je u potpunoj kontroli nad utakmicom. Međutim, tim Dejana Jakare je tada zaigrao najbolju košarku na ovom meču i očas posla tu prednost istopio.

Na kraju je domaćin baš pred poslednju četvrtinu imao +2.

Potom Studenata se ipak desio u poslednjih deset minuta. Zvezda je ovaj period otvorila serijom 10:0 i tako potpuno "ubila" domaćina u pojam. Nije mogao tim Jakare da se oporavi nakon ovog udarca, a Teodosić i Mitrović su svojim akcijama samo dodavali so na ranu domaćima za na kraju laku pobedu.

Posle ovog meča, Zvezda je na skoru 11-1 u ABA ligi, dok je Studentski centar na 6-6. U narednom kolu, crveno-beli  igraju kod kuće protiv Splita posle duplog kola Evrolige, dok Podgoričani imaju meč sa Budućnošću.

Telegraf.rs