TUGA DO NEBA! Preminuo Dejan Milojević

Tuga do neba

Srpski košarkaški trener i veliki stručnjak, Dejan Milojević preminuo je u 46. godini.

Milojević je prethodno tokom klupske večere pred meč sa Jutom, u Solt Lejk Sitiju doživeo infarkt, zbog čega je hitno hospitalizovan i operisan, i od tada se nalazio u bolnici.

Veliki trag Milojević je ostavio u srpskoj košarci, što kao igrač, tako i kao trener.

U igračkoj karijeri nosio je dres Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Valensije, Galatasaraja, a največi trag ostavio je kao košarkaš Partizana. Upravo u dresu crno-belih, tri puta je bio proglašavan za MVP-ja ABA lige, dok je u dva navrata, 2005. i 2006. godine bio i najbolji strelac "jadranske" lige.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, u tri navrata uspeo je da osvoji i nekadašnju "YUBA" ligu, 2001. godine u dresu Budućnosti, i dva puta, 2005. i 2006. godine sa Partizanom. Uz to, 2001. godine osvojio je i jugoslovenski Kup 2001. godine.

Sa velikim uspehom nosio je i dres reprezentacije, sa kojom je prvo osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 1998. godine za igrače do 22 godine, a potom i još jedno zlato u seniorskoj konkurenciji na Eurobasketu 2001. godine u Turskoj.

Kao trener, neizbrisiv trag ostavio je na klupi Mege, koju je sa velikim uspehom vodio punih osam godina, nakon čega je imao kratku epizodu u Budućnosti.

Vrhunac trenerske karijere doživeo je 2021. godine, kada je postao deo stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, gde je radio do danas.

U trenerskoj karijeri, na čelu Budućnosti osvojio je titulu šampiona i Kup Crne Gore, dok je na klupi Mege, 2016. godine osvojio Kup Radivoja Koraća.

(Telegraf.rs)