“Svaka čast Nadalu, ali trofej nema nikakvu težinu bez Đokovića”

"Svaka čast Nadalu, ali trofej nema nikakvu težinu bez Đokovića"

Teniski otac Novaka Đokovića je imao šta da kaže posle finala

Rafael Nadal je savladao Danila Medvedeva i ispisao istoriju tenisa tako što je osvojio svoj 21. Grend slem u karijeri, međutim, legendarni teniser Nikola Pilić je istakao za hrvatski "Indeks", da ovaj trofej "nema težinu bez Novaka".

Polemika oko toga ko je najveći ikada se ponovo vraća na snagu, da li je to Nadal ili ipak Đoković i Federer. Pilić smatra da su Nadalovi rezultati fenomenalni, ali, da li je on stvarno najveći?

Pilić je objasnio i gde se desila prevaga u meču između Nadala i Medvedeva, te zašto i kako je Španac dobio ovaj meč.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nadal je u trećem setu uhvatio svoj ritam, igrao je puno bolje, podigao je nivo igre, dok je Medvedev fizički pao i u četvrtom i petom setu je jedva hodao. Nadal je bio svežiji i mnogo fizički pripremljeniji od Medvedeva i kako se meč bližio kraju, jasno je bilo da će otići na Špančevu stranu -  rekao je Pilić, a onda se okrenuo i na stavku kako 10 godina stariji igrač ima bolju fizičku spremu.

Nadal je uvek bio neverovatno fizički moćan igrač. Šta reći za čoveka koji je 13 puta osvojio Roland Garos? Šampionat Francuske je daleko najzahtevniji turnir na svetu, tamo su izmene dugačke, a mečevi traju i po pet, šest sati. Ko taj turnir osvoji 13 puta, taj je fenomen.

Čestitam Nadalu, ali bez Novaka ovo nema težinu

Zanimljiva je bila i izjava Pilića o činjenici da je Novak deportovan pre samog početka turnira, on ističe da je sve dobro, ali da Novaka jednostavno to nije to.

Nadalu čestitam od srca, ovo što je napravio ima svoju težinu, ali ovo nije pravi trijumf kad je osvojen bez najboljeg igrača sveta. Neke stvari u ATP-u se moraju pod hitno menjati, ATP mora, a to je rekao i Džon Mekinro, titule na Grend slemu nagrađivati s 3000 bodova, a ne s 2000 kao što se danas radi.

Kako je moguće da igrač, koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio tri Grend slema i igrao finale četvrtog za istorijski kalendarski Grend slem, izgubi prvo mesto posle prvog u narednoj godini? Da je Medvedev osvojio Australiju, to bi se dogodilo. To je nedopustivo i to se mora menjati - rekao je Pilić

Telegraf.rs