Srbin izrazio želju da igra u Zvezdi ali je ipak ostao u NBA

Vasilljević je igrao na Letnjoj ligi i verovatno svojim igrama zaslužio da ipak dobije priliku

Australijski Srbin, Dejan Vasiljević, dogovorio je ostanak u Vašingtonu. On je dobio negarantovan ugovor "Exibit 10", ali će imati priliku da se izbori za minutažu i neku ulogu u timu.

Po pravilu ovo je jednogodišnji ugovor za minimalac i ne može da ostvari nikakve bonuse. Takođe, tim ima pravo da ga do početka lige promeni u dvosmerni ugovor, kao i da u bilo kom trenutku otpusti igrača kako bi rasteretio budžet.

Vasilljević je igrao na Letnjoj ligi i verovatno svojim igrama zaslužio da ipak dobije priliku.

Upravo u tom periodu krajem prošlog i početkom ovog meseca se pojavila priča i o interesovanju Crvene zvezde za njega, ali je on to brzo demantovao uz poruku da ne bi imao ništa protiv da dođe među crveno-bele, ali da oni prvo moraju da kontaktiraju njegovog agenta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Inače, Vasiljević je rođen u Kanadi, ali se sa 6 godina preselio u Australiju, za čiju reprezentaciju je igrao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ipak, nije se našao na spisku selektora za Mundobasket.

Igrao je i na koledžu u Majamiju, a u Australiji je nosio dres Sidnej Kingsa i Melburn Tajgersa.

Što se tiče, Tristana Vukčevića kojeg su Vizardsi u junu draftovali kao 42. pika i koji je takođe igrao Letnju ligu za njih, nema nikakvih informacija da li će ga već ove sezone želeti u svojim redovima.

On ima ugovor i dalje sa Partizanom, ali čini se da ne želi da ostane među crno-belima i da želi da se što pre oproba u NBA.

(Telegraf.rs) (Foto, Telegraf)