ŠPANCI UDARILI NA NADALA! “Neka zahvali vladi Australije za AO, Nole je šampion dostojanstva”

Nisu svi u Španiji oduševljeni titulom "bika sa Majorke"

Španski satiričar Fraj Hosefo, kojeg na Tviteru prati preko 160.000 ljudi, danima već vodi pravi rat sa fanovima Rafaela Nadala.

Iako je nekada i sam bio veliki Nadalov fan i u transu slavio njegove pobede, Hosefo je, poput mnogih Španaca, postao ogorčen zbog načina na koji je Nadal komentarisao slučaj Novaka Đokovića u Australiji, kada je prvi teniser sveta nepravedno zatočen i kasnije deportovan iz Melburna političkom odlukom australijske vlade, čime je onemogućen da brani titulu koju je osvajao poslednje tri godine.

On je komentarisao i Nadalovu titulu i u komentaru na tviteru istakao da je neophodno da zahvali i australijskoj vladi jer je deportovala Đokovića.

Čestitam Nadalu na tituli na Australijan openu. Nadam se da će Rafa u delu zahvalnosti uz porodicu, trenera, fizioterapeuta, tehničkog osoblja imati i vladu Australije, koja je mu je sklonila sa puta Novaka Đokovića - glasio je tvit Hosefa, koji se zbog toga našao na udaru mnogih "Rafista".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zbog toga je ponovo reagovao i citirao odu koju je napisao Rafi koga je veličao posle osvajanja Olimpijskih igara u Riju.

Sada kada me vređaju i nazivaju antišpancem, zato što sam kritikovao stav Rafe Nadala u vezi sa tretmanom koji je vlada Australije imala prema Đokoviću, želim da se setim ove ode koju sam napisao kada je Rafa osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju - citirao je svoju kratku pesmu, koja veliča Rafu kao momka koji pronosi slavu, zastavu i himnu Španije.

Takođe, španski satiričar u brojnim raspravama sa mnogim Rafinim fanovima ističe i da je Nadal možda novi šampion Australijan opena, ali da je Novak šampion časti i dostojanstva, te da je pokazao da je veliki gospodin i time što je čestitao Nadalu na tituli, iako je političkom odlukom nepravedno deportovan iz Australije i onemogućen da učestvuje na turniru.

(Telegraf.rs)