Španci ODUŠEVLJENI Zvezdinim ČUDOM OD DETETA!

Prestižni sportski list veliku pažnju je posvetio mladom fudbaleru Crvene zvezde

Crvena zvezda možda nije prošla kako je očekivala u Ligi šampiona, ali, sa druge strane, glavni dobitak ima u nekolicini fudbalera koji su zablistali ove sezone. Među njima je i mladi napadač Jovan Mijatović koji je privukao ogromnu pažnju.

Tako, ovog utorka u prestižnom španskom listu Marka, objavljen je tekst pod naslovom: "Jovan, novi Mijatović, oduševljava Srbiju: Moj san nije bio da igram u Madridu ili Barseloni".

U tekstu su opširno opisani kvaliteti mladog fudbalera. Tako, Španci porede mladog Mijatovića, sa njegovim slavnim prethodnikom Predragom Mijatovićem koji je nosio dresove, Partizana, Reala i reprezentacije Jugoslavije.

- Predrag je trenirao u Partizanu, a Jovan, za razliku od bivšeg igrača Reala Madrida, sija u Crvenoj zvezdi. Postigao je tri gola protiv Spartak Subotice (1-4) i svrgnuo Dejana Stankovića s trona najmlađeg igrača (18 godina, 5 meseci i 5 dana) koji je potpisao het trik u dresu evropskog prvaka iz 1991. godine. To je postigao pre meća koji klub očekuje protiv Partizan u "Večitom derbiju" - pišu Španci.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mladi Mijatović je debitovao za prvi tim 30. oktobra 2022. godine sa 17 godina, 3 meseca i dva dana pod komandom Miloša Milojevića.

- Moj san, dok sam bio mali, nije bio da igram za Madrid ili Barselonu. Razmišljao sam samo o tome da stignem do prvog tima Crvene zvezde - priznao je tada.

Marka ističe veliko interesovanje za srpskog fudbalera.

- Juventus, Fejnord i Zenit pažljivo prate Mijatovića. Protiv Mančester Sitija (2-3) već je ostavio svoj trag u Ligi šampiona. Dva puta je pogodio stativu. Novi Zvezdin talenat ima vrlo različite profile: snalazi se na malom prostoru, ali takođe ima dovoljno brzine za probijanje prostora. U šesnaestercu, ponavljamo, uprkos tome što nije izrazito visok, ume da skoči i igra glavom. Već je postigao nekoliko golova glavom. Zapamtite: u Srbiji su uzbuđeni zbog novog Mijatovića - zaključuje španski list.

(Telegraf.rs)