Saša Obradović nije jedini koji je dočekan sa zvižducima! Evo ko sve nije “dobro prošao”

Mučno je bilo bivšem igraču i treneru crveno-belih da pred "svojim" navijačima vodi ekipu dok su ga mnogi vređali i zviždali mu sa tribina

Navijači Crvene zvezde okrenuli su leđa svojoj legendi, Saši Obradoviću.

Jednoog od svojih najboljih igrača u poslednjih 30 godina i čoveka koji je doneo ekipi dve titule 1993. i 1994. godine i svog nekadašnjeg trenera dočekali su zvižducima, koji su mu očigledno teško pali, što se videlo i po glasu koji mu je drhtao na konferenciji, kada je emotivno pričao o tome koliko su ga pogodili zvižduci.

Ali, Saša Obradović nije jedini koji je dočekan na neprimeren način, a ostavio je trag u Zvezdi, ili se javno deklarisao kao veliki navijač crveno-belih. Sličnu sudbinu pred navijačima crveno-belih u evroligaškim mečevima doživeli su i Nikola Kalinić dok je igrao za Fenerbahče, Pero Antić, takođe u dresu Fenerbahčea, Miloš Teodosić dok je igrao za CSKA, a jedan od poslednjih slučajeva je Bili Beron koji je ove sezone bio posebno inspirisan u duelu protiv svog bivšeg kluba u dresu Zenita.

Mnogi navijači Zvezde kao da izgube razum u momentima kada igra njihov tim, pa i oni koji su ostavili trag u Zvezdi ili su veliki njeni navijači, doživljavaju ružne momente u situacijama kada je velika tenzija i kada je meč od velikog značaja.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Razlog za vređanje Saše Obradovića delom leži i u raskidu ugovora sa Zvezdom prošle sezone, gde je na polusezoni dobio otkaz, a u nekoliko navrata posle toga predsednik kluba Nebojša Čović je o njemu davao izjave posle kojih je pao u očima navijača, a to je da je naplatio čitav ugovor za četiri meseca, kao i da je tražio premije za Kup Radivoja Koraća, koji je kao trener osvojio Dejan Radonjić.

Svako plaća ulaznicu da se ponaša kako god hoće, mislim da, ovaj i rekao sam to jedanput za Sportklub, ne želim da previše ulazim i komentarišem sve ovo. Ja znam, svi znaju, o kome se radi, pre svega ne treba nikom da objašnjavam. Nikad u životu nisam nikom ništa dugovao i uvek će tako biti, tako vaspitivam svoju decu da budu pošteni i časni ljudi, a ostalo... - počeo je Obradović zagonetno svoje obraćanje, da bi se okrenuo i na emotivni plan.

- Uopšte nisam pokazivao, isti je intenzitet emocija bio i onda kad sam sa Albom igrao protiov Zvezde. U nekim momentima naravno bilo mi je krivo što se neko izražava na način na koji se izražava, probao sam samo da se fokusraim na ekipu, na igru i da izađemo kao pobednici - rekao je Obradović, koji je istakao da mu je krivo što nije mogao da vodi ekipu Zvezde pred punim Pionirom.

- Verovatno bi sve bilo drugačije tako, uzeti su mi snovi. Ali, ovo je Zvezdino odelo, s njime ću u TOP8 da idem - rekao je Obradović.

Sličnu sudbinu dožoveo je Pero Antić početkom 2016. godine, kada je sa Fenerbahčeom igrao protiv Zvezde. Iako čovek na ruci ima istetoviran grb Delija i ostavio je dubok trag u Zvezdi, nekima to nije bilo dovoljno da se suzdrže sa vređanjem.

- To je navijanje. Emocije, momentalna emocija... ne ljutim se uopšte - rekao je posle meča Pero Antić o uvredama koje je mogao da čuje na svoj račun

Miloš Teodosić je doživeo neprijatnost na meču između Zvezde i CSKA u Areni aprila 2016. godine. Velika je tenzija bila, jer je u pitanju bilo četvrtfinale Evrolige. Neki huligani to nisu lako podneli, pa je jedan punom čašom plastične vode pogodio u glavu Miloša Teodosića, koji je reagovao i sa njim razmenio nekoliko reči.

Poslednji primer je vređanje Bilija Berona, kome su navijači zviždali nakon što je postigao rekordnih 25 poena ove sezone u Evroligi i trasirao je Zenitu put do pobede. Posle meča, Beron je istakao da su navijači pogrešno shvatili

- Navijači su sve to sa terena pogrešno shvatili. Samo sam se zabavljao dok sam bio u igri. Ništa nije bilo usmereno ni protiv kluba, ni protiv navijača, nikoga. Obožavam ovaj klub, ovu halu, navijače, jednostavno sam uživao u igri - rekao je Beron.

Najbrutalnije vređanje svakako je doživeo Nikola Kalinić, sadašnji košarkaš Zvezde. Dok je igrao za Fenerbahče pre nekoliko sezona, kada je gostovao u Areni, priređen mu je paklen doček tokom kojeg je gotovo ceo meč bio vređan brutalnim prozivkama, a razlog je jedan njegov intervju u kojem je pričao o nekim političkim temama i Kosovu.

Pred potpis novog ugovora sa Zvezdom, Kalinić se javno izvinio za svoje izjave, istakavši da su pogrešno protumačene, pa su mu i Delije oprostile, naročito kada je odlučio da prvu platu donira Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

(Telegraf.rs)