Prosinečki želi da vrati Mirka Ivanića!?

Velike reči novog selektora Crne Gore...

Najnoviji selektor fudbalske reprezentacije Crne gore, Robert Prosinečki gostovao je na Radio televiziji Crne Gore, te je iskoristio priliku da komentariše dešavanja oko nacionalnog tima.

Pre svega je upitan o Mirku Ivaniću, te je zagolicao maštu navijačima njegove selekcije.

- Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač puno značio u reprezentaciji - odgovorio je Prosinečki.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nakon toga je komentarisao grupu u B diviziji Lige nacija, gde su njegovom timu rivali Turska, Vels i Island.

- Ne znam da li je grupa u Ligi nacija atrakitivna, ali je Turska sigurno atraktivna, jedna reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika da gledam i Vels i Tursku protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, tako da se radi sigurno o dobrim reprezentacijama. Turci su u zadnje vreme su promenili selektora, sa Montelom mislim da su puno bolji, puno opasniji. Grupa je svakako po meri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa žrebom - dodaje Prosinečki.

Debitovaće u martu protiv selekcija Belorusije i Severne Makedonije.

- Imaćemo osam dana da se dobro upoznamo, da odigramo prvo te dve prijateljske utakmice u Antaliji. I Gruzija će biti dobar test, o Belgiji se manje više sve zna, jedna od najboljih reprezentacija na svetu - dodaje Prosinečki.

Tek treba da formira štab, a objasnio je kako će to izgledati.

- Ja vodim sa sobom svog pomoćnika, kroz ovih pet-šest dana videću sa Savezom koji će to ljudi biti sa mnom u stručnom štabu. Sigurno je da bih ja voleo, da neki koji su bili tu i ostanu, u ponedeljak ću razgovarati sa njima, pa ću imati više informacija - ističe Robert.

Zaključio je izricanjem njegove želje.

- Reprezentaciji Crne Gore je u zadnje vreme malo falilo da se plasira na neko veliko takmičenje. Gledao sam u međuvremenu i utakmice sa Srbijom i Mađarskom, gde je bilo i odličnih trenutaka. Čeka nas ta Liga nacija, koja će biti dobra provera, Crna Gora sigurno ima dobru reprezentaciju, pet-šest igrača koji su na velikom nivou. Gledaćemo da tu dolaze i neki mladi, koji imaju potencijala, treba u ovom periodu isprobati sve i da vidimo koju su to igrači koji mogu da pruže maksimum. Ubrzo ćemo se upoznati i videti koje su to stvari na kojima treba raditi, kako bi napravili rezutat. Ja mislim da Crna Gora ima kvalitet, što je najbitnije. Mi ćemo pokušati da se ne prilagođavamo uvek protivniku, osim protiv baš jakih rivala, ali želim da mi držimo loptu, da mi dominiramo, preostaje da vidimo hoćemo li uspeti u tome - zaključio je Prosinečki.

(Telegraf.rs)