PROBLEM! Katai NE IGRA protiv Hofenhajma!?

Trener srpskog šampiona analizirao Nemce na konferenciji za medije

Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak od 21 čas startovati u grupnoj fazi Lige Evrope protiv nemačkog predstavnika Hofenhajma!

Tom prilikom trener crveno-belih Dejan Stanković izneo je očekivanja pred pomenuti susret.

Iza nas je teška utakmica, odigrali smo večiti derbi u nedelju, ali dobro je što smo imali takvu proveru pred meč koji nas sutra očekuje. Fudbaleri su dobro, prisutan je umor, ali imamo još 24 sata do meča, tako da nije ništa strašno.

- Kalendar je takav kakav je, ne treba rizikovati sa rovitim igračima, jer imamo još mnogo utakmica do reprezentativne pauze. Svaki sledeći meč jeste najvažniji, ali ima i utakmica u kojima možemo više da kalkulišemo sa sastavom. Spremni smo za sutra, nema mnogo dilema oko postave i siguran sam da će oni koji budu izašli na teren odraditi posao kako treba - rekao je Stanković koji se dotakao problema sa povredom koju ima Aleksandar Katai:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kao što sam rekao i pre, sigurno da je derbi ostavio traga. Imamo još 24 sata. Bitno je šta će da kaže doktor, bitno je šta ću da kažem ja, jer imamo kalendar koji ne prašta. Do sledeće reprezentativne pauze imamo šest utakmica i ne želim da uzimam bilo kakav rizik. Naravno da je svaka sledeća najvažnija.

Detaljnije je analizirao šef stručnog štaba našeg tima ekipu Hofenhajma, ali i govorio o svojim fudbalerima.

Poznajemo našeg rivala, igraju lep i ofanzivan fudbal, brzi su veoma, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji. Moramo da vodimo računa da im ne ostavljamo lopte na sredini terena gde mogu da nas kazne. Videlo se protiv Bajerna koliko su opasni kada osete trenutak nepažnje kod protivnika, a klub iz Minhena je jedan od najboljih timova na svetu.

163. Večiti Derbi

Foto: Nikola Tomić

- Faliće im Kramarić koji je fenomenalan igrač, ali oni imaju sjajne zamene i fudbalere koji mogu da odgovore na sve ono što trener stvari pred njih. Ipak, dobro smo se spremili za njih, pretpostavljamo ko će igrati, a ko god da bude u napadu, predstavljaće opasnost po nas. Probaćemo da ih limitiramo.

Mi nemamo pritisak moranja, što može da bude naša blaga prednost, ali to ne znači da ćemo spustiti gard. Tražiću da ekipa slobodno igra i mislim da sutra neke stvari mogu da budu veoma pozitivne po nas. Biće ponovo mladih fudbalera na terenu, kao i uvek od kada sam ja trener crveno-belih.

Govorili su nemački novinari o veličini Crvene zvezde, na šta se Stanković nadovezao.

Znamo šta naš klub predstavlja za sve u Srbiji. Navikli smo da sa sobom nosimo ime i prezime Crvene zvezde. Bićemo inteligentni, potrudićemo se da odigramo srčanu i borbenu utakmicu, a drago mi je što je naš klub velik i poštovan u Evropi.

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda

Foto: Nikola Tomić

Žali Stanković za punim tribinama koje su nemoguće zbog aktuelne situacije sa korona virusom.

Moramo da se naviknemo na novonastalu situaciju. Uvek pričam da je fudbal za navijače, samo sa njima je pravi doživljaj, a sada je to nemoguće. Nadam se da će se stvari uskoro promeniti i da će se situacija iskontrolisati na pozitivno.

- Ubeđen sam da će se ovo takmičenje, kao i sva druga odigrati do kraja, ali jedva čekam ponovo da vidim navijače. Bez njih, to jednostavno nije to. Mi smo derbi odigrali bez publike i to nije bio pravi osećaj. Ipak, uprkos tome što su prazne tribine, mi osećamo podršku - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)