Primorska, jedna velika zamka

Klub koji postoji tek tri godine u kratkom vremenskom periodu etablirao se kao kadar da iznenadi i najveće favorite u regionu. Nakon trijumfa u poslednjoj sekundi u Laktašima, na startu ABA lige, košarkaši Partizana nastaviće seriju gostovanja na Jadranu subotnjim susretom u Kopru (18.00).

Primorska je na startu pomenutog Superkupa eliminisala Crvenu zvezdu, od koje je u prvom kolu ABA lige poražena ubedljivo (90:64) jer prevashodno nije fizički mogla da izdrži intenzitet uspostavljen od strane izabranika Milana Tomića.

Igrački, u pitanju je kompaktna ekipa, dobro uigrana, koja u kraćim sekvencama može iznenaditi i timove neuporedivo boljeg kvaliteta. U odnosu na prošlu, istorijsku sezonu u kojoj su osvojili sve moguće domaće trofeje, uz titulu u ABA 2 ligi, nisu značajno promenili tim koji sa klupe odlično vodi Jurica Golemac.

Od 12. februara i meča sa Krkom Primorska nije poražena kod kuće: u seriji je od 20 pobeda u Kopru što je podatak koji bi posebno trebalo da opomene izabranike Andree Trinkijerija, kojima će subotnji meč biti čak sedmi od 26. septembra i starta u Superkupu ABA lige.

– Očekuje nas teška utakmica, protiv rivala koji nije mnogo menjao tim u odnosu na prošlu godinu i koji je dobro uigran. Uostalom, videli smo i nedavno, tokom Superkupa, da je reč o ekipi koja je i te kako sposobna da igra na visokom nivou i da je sa naše strane potrebno da budemo na maksimumu tokom 40 minuta. Verujem da će utakmica biti interesantna za gledaoce – istakao je Andrea Trinkijeri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Rašon Tomas, verovatno i najbolji igrač Partizanove centarske linije, propustio je poslednja dva meča zbog problema sa kvadricepsom. Novica Veličković je na najbolji način iskoristio njegovo odsustvo; vrlo je moguće da će i u Kopru odigrati nekih dvadesetak minuta.

– Primorska je i prošle sezone i na početku ove pokazala koliko može da bude nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu. Iako smo u Zagrebu igrali sa njima nimalo laku utakmicu, iskreno očekujem da će subotnja biti još teža. Znamo naš cilj i znamo da do njega možemo doći samo uz maksimalnu borbu i čvrstu igru – jasan je Novica Veličković.

Zagorac: Oni će biti hit sezone

Rade Zagorac, MVP 2. kola Evrokupa, kaže da je slovenački tim dosadašnjim partijama zaslužio respekt i opreznost crno-belih.

„U igri Primorske vidi se jasan pečat trenera, prilično jasno su podeljene uloge, nijedan igrač ne iskače iz sistema i moje predviđanje je da će biti hit sezone u ABA ligi. Veliki izazov gostovanja njima na početku sezone zapao je Partizanu. Moramo da uradimo dobar posao što se tiče skautinga i pripreme utakmice i da maksimalno ozbiljno uđemo u meč“, smatra Zagorac, čiji tim iz Slovenije ide direktno u Viljnus, a posle toga u aba ligi gostuje Mornaru u Baru.

„Klub maksimalno radi da nam olakša putovanja, kojih je začuđujuće mnogo u oktobru. To je izazov za naše fizičke i mentalne kapacitete, ali u ozbiljnom sistemu sa ozbiljnim ambicijama, to su stvari koje morate da prihvatite i uhvatite se u koštac sa njima“, rekao je Zagorac.

danas.rs