POVRATNIK: Zvezda dovodi Luisa Ibanjeza? (FOTO)

Argentinac u razgovoru za Telegraf priznao da bi se radio vratio na Marakanu, ali da poziv još nije dobio

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Luis Ibanjez, prolazi kroz težak period u Trabzonsporu, a trenutno je na novoj prekretnici karijere.

On je za Telegraf nedavno opisao ludilo Superklasika iz argentinskog ugla, kao nekadašnji omladinac i navijač Boke, otputovao je u Madrid kako bi bodrio svoj tim, ali nije imao sreće da se raduje trijumfu, River je preokrenuo u produžetku.

Bilo je nezaobilazne priče i o Crvenoj zvezdi, ali i trenutnoj situaciji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Frka je malo sad, posle priprema je bilo sve u redu i krenuo sam, sve dobro, igrao sam, posle smo izgubili i trener je menjao formaciju i dva-tri igrača, pa smo dobili Galatu, nisam igrao baš potom. Teško je, baš mi je teško u poslednje vreme. Barem je porodica super, žena, deca, skupa smo i lepo nam je.

  • Nedostaje li Beograd, da li si svraćao u klub posle odlaska?

Bio sam posle odlaska u Zvezdi dva puta. Poslednji put sam bio pre godinu dana, malo manje ima zapravo, u maju sam bio.

  • Kako ti se čini Zvezda?

Ibanjez u poseti bivšim saigračima Foto: crvenazvezdafk/printscreen

Pratim i gledam svaki meč kad mogu i kad sam kod kuće, kad imam gde. Super je sve, iznenadili su me svime u Evropi, šta su uradili protiv Liverpula... Mislim da je atmosfera navijača bitna, Marakana imala jak uticaj, pokazalo se da može na Marakani može pasti bilo ko. I dobro igraju, nema šta, napravljena je dobra ekipa i imaju koliko ja znam sada sve uredno i redovno plaćeno, dobre premije, super trening kamp.

- To je totalno drugačije u odnosu na ono što smo mi imali. Drugačije je situacija. Video sam da se radi i za klince sve, prva ekipa ima nove terene, pomoćne i na Marakani, sve je super. Trener čuda pravi, baš mi je drago jer su uspeli u Evropi, toliko godina se pokušavalo, nismo mogli, a sada je baš dobro.

  • Ostaje li žal i zbog kikseva protiv Ludogoreca, s kime se čuješ od bivših saigrača?

Mi smo pali protiv Ludogoreca, da smo to prošli, sve bi bilo drugačije. Imali smo šansu, ali dobro, nismo iskoristili šta smo mogli. To je fudbal, uvek imaš revanš, mi smo imali i nismo. Čujem se sa Srnom, sa Gavrićem, Plavšom, Riletom, Grujom, Ugom Vijeirom, Anđelkom, rekao mi je i da će uskoro početi da radi u klubu.

  • Da li bi se vratio u klub, postoje li indicije eventualnog ponovnog interesovanja?

Tužni Ibanjez posle meča sa Ludogorecom Foto: Marko Todorović

Vratio bih se rado, da sam tu, ali nije do mene. Imam još šest meseci ugovora i mislim da neću ostati, ne volim kada ne igram. Hoću da igram, imam već nešto na stolu ali moram razgovarati i sa klubom koji me želi. Nisam dobio poziv od kluba, samo dobijam poruke od navijača često, ali svima kažem da nije do mene. Ako me Zvezda zove nazad, mogu da se vratim jer mi je ostalo još šest meseci ugovora. U poslednje vreme ne igram koliko želim, pa ćemo videti.

  • Znaš li da te navijači pamte i po tome da si igrao i pod povredama i injekcijama?

- To sam uvek radio,  nije to ništa novo za mene, da igram povređen ili sa bolom, uvek sam pokušavao da dam sve od sebe i kad nisam mogao. Zato su me navijači i voleli i vole me, videli su da možda nisam neki tehničar i majstor sa loptom, ali  uvek ću dati sve za klub koji me plaća i koji je tu za mene i moju familiju. Naravno, uvek ću biti zahvalan Zvezdi, predsedniku i celoj upravi što su me vratili u formu i zbog svega što su napravili od mene. Uvek sam govorio, kad me budu zvali nazad, da ću se rado vratiti - jasan je bio Ibanjez.

Zvezda trenutni na poziciji levog beka ima reprezentativca Milana Rodića, ali nije isključenod a on na zimu napusti Marakanu. Ponude za njega postoje, a to je nedavno otkrio i sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Ko zna, u slučaju Rodićevog odlasla, možda Zvezda ponovo kontaktira Ibanjeza...