OTKRIVAMO! Legendarni Ljupko Petrović u komi!

Šok je bio previliki za trofejnog trenera

Stanje čuvenog trenera Ljupka Petrovića, koji je izazvao nesreću na novoj obilaznici oko Beograda vozeći u kontra smeru, je stabilno, ali nije izvesno na koji će način teći oporavak.

Ovu informaciju izneo je kardiohirurg Miljko Ristić, a prenosi Informer, i dodaje da se trofejni stručnjak nalazi u veštačkoj komi.

Naime, sedamdesetšestogodišnji stručnjak je doživeo je prvo lakši, a onda i teži moždani udar kao posledicu šoka koji je pretrpeo. On je tokom četvrtka, udario u automobil "šervrolet aveo" kojim je upravljao je Ž. K. (63).

Prema Ristićevim rečima, još se ne može reći da je van životne opasnosti, ali optimista je i nada se da će oporavak teći u dobrom smeru.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Ljupka znam privatno, a bio je i naš pacijent, radili smo mu neka ispitivanja. Pogodilo me je to što mu se desilo. Koliko znam, u stabilnom je stanju, tako da je to ohrabrujuće, ali ne možemo više od toga reći, nadam se da će sve ići u dobrom pravcu. Nisam bio u poseti, ali dobro sam informisan. Poznajem ga i lično. Kod oštećenja mozga princip lečenja je farmakološko produžavanje kome, jer onda su najmanje potrebe moždanih funkcija, za kiseonikom i slično. On je trenutno u veštačkoj komi. Moram da budem realan - njegova pregnoza je neizvensa. Mislim da će on ipak izgurati, optimista sam. Najkritičnijih je bilo prvih 48 sati, a on se za sada drži odlično - rekao je Ristić gostujući na "Informer TV".

(Telegraf.rs)