Nakon vređanja trenera oglasila se i Crvena zvezda

Podrška velikanu vaterpola

Povodom transparenta uvredljive sadržine na račun trenera vaterpolista Crvene zvezde Mirka Vičevića tokom meča između crveno-belih i Šapca, oglasio se VS Srbije, reagovalo je Tužilaštvo, a sada se obratio i beogradski klub.

U ime Crvene zvezde, javno saopštenje je uputio direktor Igor Milojević.

Njegovo pismo javnosti prenosimo u celini.

– Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke Vaterpolo kluba Crvena zvezda, koja je u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Vaterpolo klub Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpola, koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve kluba u narednom periodu.

Vaterpolo klub Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću, javno izvinjavam, kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjana Mirka Vičevića i Vaterpolo kluba Crvena zvezda u medijima, u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice, mirno su napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun prisutnih delagata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici između Crvene zvezde i Šapca – stoji u pismu Crvene zvezde.

Podsećamo, Mirko Vičević je rođeni Kotoranin i predsednik je Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, što je bio povod za reakciju Delija. Vičević je bio reprezentativac nekadašnje Jugoslavije i sa državnim timom je osvojio svetsko zlato u Madridu 1986, titulu olimpijskog šampiona u Seulu 1988. i zvanje prvaka Evrope u Atini 1991.

Srbijadanas