“Miloš je blagoslov za svakog trenera, jer…”

"Miloš je blagoslov za svakog trenera, jer..."

Plejmejker imao sezonu za pamćenje

Košarkaši Zvezde su u upravo završenoj sezoni uspeli da osvoje tri trofeja, a u takmičarskoj godini posebno se istakao Miloš Teodosić. U svom izlaganju za klupski sajt, trener Zvezde Janis Sferopulos je biranim rečima govorio o organizatoru igre crveno-belih.

Njih dvojica se poznaju još iz vremena kada je Teodosić nastupao za Olimpijakos, a kasnije su sarađivali i u ekipi CSKA iz Moskve.

- Miloš je blagoslov za svakog trenera jer je veoma talentovan i jer poseduje jaku ličnost i prilika da budem trener ovakvom tipu igrača je za mene velika čast. Znam Miloša još otkad je bio devetnaestogodišnjak, kada sam ja bio pomoćni trener u Olimpijakosu. On je tamo došao i želeo sam da mu pomognem na početku. Bio je vrlo mlad, to je bio njegov prvi tim van Srbije – Olimpijakos, stranac, i trudio sam se da mu maksimalno pomognem. Mi smo tada izgradili odnos i onda smo se ponovo sreli kada sam ja bio pomoćni trener u CSKA. Imali smo vrlo dobru sezonu, osim poslednje utakmice, finala, u kom smo izgubili u Evroligi, ali sve ostale sezone su bile odlične, pobedili smo u velikom broju utakmica, i nastavili smo da gradimo naš odnos. Sada, kada sam došao ovde, prvo, srećan sam što ga sada treniram kao prvi trener , a drugo on me poznaje, ja njega poznajem i naša saradnja je bila i, govoriću u sadašnjosti, je nastavila da bude izvrsna i sve je to bilo u korist tima - rekao je Sferopulos.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsećanja radi, Teodosić je nakon uspešne sezone produžio saradnju sa klubom sa Malog Kalemegdana na još godinu dana.

(Telegraf.rs)