Evo šta Srbiji nedostaje da se kvalifikuje na OLIMPIJSKE IGRE

Samo jedan trijumf, ali i favoriti da opravdaju svoje uloge

Košarkaši Srbije su napravili do sada najveći korak ka osvajanju medalje na Mundobasketu, pošto su prošli u četvrtfinale pobedom protiv Dominikane (112:79), gde će ih čekati reprezentacija Litvanije, koja je iznedila SAD sa 110:104.

Srbija, kako igrači, tako i selektor su pred sam turnir postavili jedan drugi cilj. Nisu razmišljali Orlovi o medalji, već su sve misli bile usmerene ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Naime, sa ovog Mundobasketa, najbolje dve reprezentacije iz Evrope će obezbediti vizu za Pariz. Srbija je na odličnom putu, jer ukoliko je suditi prema listi favorita, njoj je potrebna samo jedna pobeda protiv Litvanije kako bi to i obezbedila.

Kanada je u značajnoj meri pomogla Orlovima, pošto je zadržala Španiju van četvrtfinala, te računica kaže ovako.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iz Evrope je ostalo šest reprezentacija od osam, a radi se o Italiji, Španiji, Litvaniji, Letoniji, Nemačkoj, Sloveniji i Srbiji. Žreb je tako hteo da se čak četiri susreću međusobno (Srbija i Litvanija, a Nemačka i Letonija), što znači da će dve otpasti u ovoj fazi.

Međutim, ono što je još sigurno jeste i to da su SAD i Kanada ogromni favoriti u svojim mečevima protiv Italije i Slovenije.

Drugim rečima, Srbija će obezbediti plasman na Olimpijske igre, ukoliko slavi protiv Litvanije, a u isto vreme Kanada i SAD opravdaju uloge favorita. Pored Orlova, u tom slučaju će plasman u Pariz obezbediti i bolji iz duela Nemačka - Letonija.

(Telegraf.rs)