Đoković slavio protiv Argentinca u prvom kolu Vimbldona!

Relativno lak trijumf za Srbina

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković bez povećih problema, ali uz nešto više potrošenog vremena zbog prekida zbog kiše, plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladao Pedra Kačina iz Argentine u tri seta - 3:0 (6:3, 6:3, 7:6)!

Naime, zbog slabe kiše koja je usledila pri kraju prvog seta, organizatori su morali da zatvaraju krov, ali je problem ispao naknadno, jer je trava i dalje bila vlažna i sa neujednačenim pritiskom, pa smo videli i prilično komične scene. Đoković je sušio travnatu podlogu peškirima, potom smo videli i gigantske fenove, a tek posle oko sat i po bez tenisa smo videli nastavak.

Pre njega je Novak odigrao vrlo dobro i kvalitetno. Može se reći da je dozirao taman koliko je to bilo potrebno. Isprva je Kačin zaista i stigao do brejka, koji je Đoković neutralisao već u narednom gemu, pa se samo čekalo kada bi naš najbolji teniser mogao da podigne gas i stigne do novog oduzetog servisa.

To je uradio u idealnom momentu, na 4:3, tako da je posle toga samo potvrdio brejk i došao do vođstva, kada su kapi kiše već počele da padaju i bilo je izvesno da nas čeka pauza. Mislilo se da će ona biti kratka, ali se sve izjalovilo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

No, Novak nije izgubio ritam ni posle dugačke pauze. Štaviše, uzeo je brejk Kačinu i na startu drugog seta iskoristivši treću brejk loptu, a zatim gotovo da nije dao Pedru ni da "primiriše". Ređao je sigurne servis gemove, neretko i sa nulom.

Na kraju je napravio još jedan brejk i tako je zaključio priču u drugom setu, da bi u trećem bila viđena i najveća borba.

Tamo se Kačin držao dosta dobro. Skoro da Novak nije ni imao brejk šansi, osim u jednom gemu na početku kada je stigao do jedne, koju je Argentinac uspešno sačuvao. Išlo se sve do samog kraja, delovalo je da će Đoković baš na 5:4 da stigne do oduzetog servisa i da brejkom zaključi ovaj meč, pošto je stigao do 0:30.

Ali Argentinac se još jednom izvukao. Vezao je četiri sjajna poena i tako došao do poravnanja. A potom je obezbedio i tajbrejk.

Tamo, ipak, nije imao šanse. Đoković je nastavio sa svojim sjajnim igrama u odlučujućim gemovima seta, tako da je odmah stigao do 3:0, posle čega je bez problema priveo posao kraju i uz nešto više od dva sata aktivnog tenisa prošao dalje.

U drugom kolu čekaće ga Džordan Tompson koji je u prvom kolu u pet setova pobedio Brendona Nakašimu iz SAD.

Telegraf.rs