ZVEZDU ČEKA PAKAO! Hoće li odložiti derbi kola

Partizan će, s druge strane, igrati četiri utakmice u 13 dana. Kao i Čuka i Radnički ukoliko prođu 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

Priznao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković pred meč sa Kolubarom da je za njegov tim dobra stvar što na startu nove sezone igraju samo utakmice u domaćem šampionatu!

Kao objašnjenje naveo je da će crveno-beli tako ući u formu pred utakmice od velikog značaja, a takve su one koje Zvezdu očekuju u avgustu kada je u pitanju Evropa.

Zvezda će 3. kolo kvalifikacija početi 2. ili 3. avgusta protiv boljeg iz duela Pjunik - Diderlanž, dok je revanš već 9. avgusta. To znači da će crveno-beli, ako gledamo trenutni raspored, morati da igraju četiri utakmice u 11 dana.

Zvezda će najpre 30. jula dočekati Radnik iz Surdulice, potom sledi domaćinstvo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa put u Novi Sad na derbi kola sa Vojvodinom 6. avgusta. Tri dana kasnije očekuje ih revanš u Evropi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

S obzirom na to da je u pitanju paklen raspored, ne bi bilo iznenađenje da Zvezda na kraju i odloži svoj derbi sa Vojvodinom. Ili ga pomeri za dan ranije (5. avgust, petak) ukoliko protiv Pjunika ili Diderlanža budu igrali 2. avgusta.

Podsetimo, prema propozicijama takmičenja u Superligi, klubovi imaju pravo da odlože meč kada je u pitanju igranje u Evropi.

Utakmica se može odložiti i zbog učešća klubova u evropskim kupovima, kao i iz razloga bezbednosti. Odložene utakmice će se odigrati u prvom slobodnom terminu, o čemu će odluku doneti nadležni takmičarski organ - stoji u pravilniku, u članu 17.

Na ovaj pravilnik definitivno će moći da se pozovu i preostala tri srpska kluba koja igraju Evropu: Partizan, Čukarički i Radnički. s tim što će oni, prema rasporedu, odigrati četiri meča u 13 dana.

Čukarički će 30. jula gostovati u Novom Sadu, Mladost GAT je rival, a ukoliko u 2. kolu prođu Rasing Union iz Luksemburga onda će 4. avgusta i na megdan Tventeu. Tri dana kasnije dočekaće Spartak, pa sledi revanš sa Holanđanima na Brdu.

Radnički 30. jula čeka TSC, 4. će u Austriju na meč sa Volfsbergerom ako prethodno eliminišu Gziru, dok će već 7. avgusta morati u Lučane pre potencijalnog revanša u Ligi konferencija.

(Telegraf.rs)