ZVEZDO REAGUJ: Otkrivamo imena POTENCIJALNIH POJAČANJA! Radonjić, Kačar, Basta… (FOTO)

Nemanja Radonjić (Olimpik Marselj)

Kupljen kao reprezentativac Srbije i jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, Radonjić je letos u najvećoj mediteranskoj luci najavljen kao jedno od tri najveća pojačanja Marselja. I poput ostalih novajlija, nije pokazao ništa. Uglavnom je dobijao šansu sa klupe u očajnoj sezoni kompletnog tima Marselja.

Odigrao je 22 meča u svim takmičenjima, od čega 13 puta ulazeći sa klupe. Nijedan gol i samo jedna asistencija su svakako razočaravajući učinak bez obzira na to koliko je ovo bila loša sezona za sve na Velodromu. Marselj je već godinama poznat kao toksična sredina koja guta igrače i u kojoj ni bolji igrači od Radonjića nisu uspevali da se izbore sa pritiskom i očekivanjima. Trener Rudi Garsija, koji je bio za njegov, dolazak će verovatno biti smenjan što još više pogoršava perspektivu za srpsko krilo. Štutgart je zainteresovan za pozajmicu, to bi mogao da bude tračak nade za spas karijere koja bi mogla da se sunovrati u slučaju još jedne ovakve sezone.

Jagoš Vuković (Olimpijakos)

Povremeni reprezentativac Srbije je počeo sezonu kao standardni štoper Olimpijakosa. Bilo je tu i loših, i dobrih partija. Ali nije bio ni slabiji, ni bolji od većeg dela ekipe. A onda je negde u februaru sve puklo na relaciji klub – igrač. Sklonjen je jer, prema nekim izveštajima iz Grčke, nije želeo da potpiše novi ugovor sa manjom platom od aktuelne?!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Olimpijakos već godinama bije glas da je klub u kojem odnos prema igračima često ume da bude jako ružan i ucenjivački. Da ne upotrebimo teže reči… Vuković je to već jednom osetio kada je došao u klub. Ove sezone je sakupio 28 mečeva u svim takmičenjima, ali ga od sredine februara nema u timu. Nije bio čak ni na klupi. Ima još godinu ugovora i na leto će morati da nađe zajednički jezik sa upravom i nekako da pobegne iz Pireja. Pisalo se o interesovanju solidnih turskih i manjih italijanskih klubova za Vukovića. Gde god da ode, biće mu bolje nego u Olimpijakosu koji mu je u dva navrata ukrao skoro celu jednu szeonu karijere.

Dušan Basta (Lacio)

Nekadašnji reprezentativac Srbije je odlučio da odradi ceo ugovor u Laciju vredan 800.000 evra godišnje i nije poslušao „preporuku“ kluba da pređe u neku drugu sredinu. Zato je kažnjen tribinama i nije odigrao nijedan meč u Seriji A. Na dve utakmice u Ligi Evrope je igrao, a kada je zimus propao transfer u Bolonju, sklonjen je i sa klupe.

Od 30. juna će biti biti slobodan. Ima 34 godine i ne može da se nada nekom dugoročnom ugovoru. Biće zanimljivo videti kakav će izbor napraviti. Za neke klubove i sada bi bio pojačanje.

Dominik Dinga (Ural)

Čudna je priča ovog nekadašnjeg Vošinog čuda od deteta. Kao 18-godišnji štoper je otišao u rusku Premijer ligu i odmah se izborio za status startera. Mirisalo je na sjajan početak inostrane karijere, ali je potom sve krenulo nizbrdo.

Razne su se teorije ispredale, ali je činjenica da je naprasno sklonjen iz startnih 11 na početku prošle sezone. A nije povreda u pitanju. U toj sezoni je odigrao samo četiri meča, a u ovoj još manje –dva! Dve godine je Dinga izgubio na klupi Urala i na njegovu sreću će narednog leta pobeći iz Jekaterinburga. Ističe mu ugovor, a Crvena zvezda se ranije pominjala kao zainteresovani klub.

Gojko Kačar (bez kluba)

Danas ima 32 godine i nema više nade da će ikada biti onaj stari. Ostaće večiti žal kod većine svakog ljubitelja srpskog fudbala zbog ovog momka koji je imao sve predispozicije da postane fantastičan fudbaler. Povrede, buran život van terena, možda i nedostatak ambicije… Ko zna šta je sve uticalo da ta karijera nikada ne krene ka samom vrhu evropskog fudbala gde su je mnogi videli. Posle odlaska iz Herte u Hamburger je krenuo slom sa izuzetkom par svetlih epizoda.

Bio je u Japanu, jednu sezonu proveo u Augzburgu, prošlog leta pojačao kiparski Anortozis koji mu se zahvalio posle nekoliko meseci. Od januara je bez kluba, mesecima nema nikakvih vesti ili informacija gde bi mogao da nastavi karijeru ili da li će je uopšte nastavljati. Nije mu još mnogo ostalo, mogao bi negde da bude od koristi i da opet uživa u fudbalu, a navijači u njegovim potezima. Šteta, baš šteta…

mozzartsport.com