Zvezdino pojačanje se napokon probudilo!

Ostin Holins pričao sa novinarima posle poraza od Uniksa.

Doživela je Crvena zvezda ubedljiv poraz u Evroligi. Uniks ih je savladao u Beogradu (98:78).

Nije ekipa Dejana Radonjića odigrala na svom nivou, posebno u odbrani. Gosti su bili blizu "stotke", a uz to su pogodili 15 trojki iz 32 pokušaja.

Posle utakmice je Ostin Holins razgovarao sa novinarima i dao svoje viđenje dešavanja na parketu. I sam je svestan da su morali bolje.

"Oba tima su defanzivno bila dobra, mada se ishod najbolje vidi po napadu. Pogodili su neke teške šuteve, preko ruku, čak i kada bismo mi odigrali dobro u odbrani. Takve stvari su im ulile samopouzdanje, što se vidi po šutu. Nismo bili toliko dobri defanzivno, ali moramo da izvučemo pouke", rekao je Holins.

Mučili su se crveno-beli od starta sezone sa povredama, što je imalo uticaj na treninge i pripremu mečeva.

"Nije lako odraditi dobar posao kada te opterete povrede. Ipak, sve to je deo našeg sporta. Neki su povređeni, neki su se skoro povredili, ali mi moramo da nastavimo da se borimo i da nađemo način da sve to prevaziđemo i da dobijamo mečeve. Ne možete da kontrolišete ko će da se povredi i na koliko dugo."

Nije želeo previše da priča o umoru.

"Umor postoji i to je normalno kada je raspored ovakav, ništa neočekivano. Ima mnogo mečeva i naravno da je umor deo toga. Kada se to dogodi tražiš nove načine da se zagreješ, da podigneš radnu temperaturu i da se pripremiš za naredni meč."

U poslednje vreme američki košarkaš pruža sve bolje partije u napadu. Četiri od pet prethodnih evroligaških mečeva je završio sa dvocifrenim učinkom.

"Tačno je da sam pronašao svoju igru u napadu, ali da bismo pobeđivali moramo svi zajedno da igramo. Lepo je kada si u dobrom ritmu, ali je mnogo važnije da radimo kao tim. Da zajedno prevazilazimo prepreke i da posle poraza ustanemo i budemo još bolji", zaključio je Holins.

Sledeći meč Zvezda igra u petak 3. decembra u Sankt Peterburgu prtoiv Zenita.

Mondo.rs