Zvezdino dete potpisalo za Javor!

Pojačao je Ivanjičane.

Treće pojačanje Javor Matisa u zimskom prelaznom roku je Ivan Vasiljević! Od štopera rođenog 1998. godine stručni štab, na čelu sa Igorom Bondžulićem, očekuje da bude pravo pojačanje.

Iako ima svega 21 godinu, iza Vasiljevića su zanimljiv fudbalski put i internacionalno iskustvo. Prošao je fudbalsku školu Crvene zvezde, kao i prvo zimsko pojačanje Javora, Ivan Rogač, da bi sa nepunih 18 godina prešao u beogradsku Lokomotivu, a šest meseci kasnije, u januaru 2017. pojačao ČSK iz Čelareva, gde je i zabeležio prve zvanične nastupe u seniorskoj konkurenciji. U Prvoj ligi Srbije nastupio je 5 puta u prolećnom delu sezone.

Njegov potencijal prepoznali su u slovenačkom Rudaru iz Velenja, gde prelazi u leto 2017. godine. Nakon perioda adaptacije u jesenjem delu prvenstva, Vasiljević se u finišu sezone ustalio u poslednjoj liniji odbrane Rudara i iskustvo sakupljao, između ostalog, i u direktnim duelima sa napadačima Maribora, Tavaresom i Zahovićem.

Njegov tim završava sezonu na 4. poziciji na tabeli i uspeva da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Novi štoper Javora istog leta potvrđuje kvalitet i beleži prva četiri nastupa u Evropi i igra svih 360 minuta protiv Tre Fiorija i velike Steaue (danas FCSB).

Dalji napredak na neko vreme zaustavila je povreda, koju je zaradio proteklog proleća, a nakon rastanka sa Rudarom ove zime odličnu priliku za dalji napredak i debi u superligaškom takmičenju u svojoj zemlji video je u Javor Matisu, koji je i ovim transferom nastavio politiku dovođenja mladih fudbalera u poslednjih nekoliko meseci.

Vasiljević je prilikom potpisa dvoipogodišnjeg ugovora sa ivanjičkim superligašem izrazio zahvalnost čelnicima Javora na ukazanom poverenju i istakao da je srećan što se vraća u srpski fudbal i što će imati priliku da se predstavi fudbalskoj javnosti u elitnom takmičenju.

Srbijadanas