Zvezdini skauti se vratili u Beograd sa spiskom od 15 igrača: “Trojica sigurno pojačavaju Crvenu zvezdu na leto”

Crveno-beli su se na licu mesta uverili u kvalitet mladih nigerijskih fudbalera

Delegacija Crvene zvezde boravila je u Nigeriji nekoliko dana, gde su ispratili veliki broj utakmica i turnira, a iz ove afričke zemlje su se vratili puni utisaka, ali i, što je još važnije, sa spiskom igrača koji zadovoljavaju kvalitete Crvene zvezde.

Na njemu se, po rečima šefa skauting službe Crvene zvezde, Marka Mitrovića, nalazi 10 do 15 igrača koji kvalitetom zadovoljavaju da se nađu u redovima Zvezde.

Plan je da već na leto iz Nigerije stigne tri ili četiri igrača, koji će biti priključeni omladinskom pogonu kluba ili filijali Grafičaru.

Plan je da za početak ovog leta dovedemo 3 do 4, možda i više igrača i da ih postepeno uključujemo u Zvezdin sistem, kroz omladinske selekcije i Grafičar, kako koji tim bude imao potrebu za pozicijama. Napravili smo spisak od 10 do 15 igrača, koji imaju kvalitet da dođu u Zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Dosta je ovoga puta različit sistem dovođenja, jer smo otišli direktno na izvor informacija, da igrače vidimo sopstvenim očima, gledali smo ih na 4-5 utakmica, ne dolaze igrači na preporuku ili zato što su bili reprezentativci, već samo oni koji  su kvalitetom dokazali nama da imaju kvalitet za Zvezdu. Plan je da dva igrača pojačaju omladince, druga dva da budu u Grafičaru, mislim da ćemo dovesti igrače koji mogu da pomognu i već kroz godinu dana budu uzdanice za prvi tim - rekao je Marko Mitrović, koji je oduševljen i koliko je Zvezda uticajna u Nigeriji i koliku pažnju je njihova poseta izazvala u najmnogoljudnijoj zemlji Afrike.

Veliko je bilo interesovanje, bio sam oduševljen, oni prate Zvezdu, ispratili su dvomeč sa Rendžersom, upućeni su u osvajanje evropske i svetske titule 1991, svi pominju i pobedu nad Liverpulom od 2:0. Bio sam oduševljen koji je publicitet donela naša poseta, čak su i guverneri i predsednici njihovh država uticali da što više igrača i timova bude na turnirima.  Bilo nas je trojica, Nikola Vračević, Miloš Manojlović i ja. Naš domaćin je sve uslove ispunio, takođe i domaćini u ostalim gradovima, sve je bilo ispoštovano što smo dogovorili - zaključio je Marko Mitrović.

(Telegraf.rs)