Zvezdini omladinci osvojili treću uzastopnu titulu

Bod u Lučanima bio dovoljan za ekipu Milana Stegnjajića da dođe do nedostižne prednosti u odnosu na Partizan dva kola pre kraja Omladinske lige Srtbije

Omladinci Crvene zvezde osvojili su treću uzastopnu šampionsku titulu, pošto dva kola pre kraja imaju sedam bodova više u odnosu na Partizan.

Izabranici Milana Stegnjajića danas su odigrali nerešeno protiv Mladosti u Lučanima, što im je bilo sasvim dovoljno da odu na nedostižnu prednost u odnosu na večitog rivala u Omladinskoj ligi Srbije - 2:2 (1:0).

Crveno-beli su dva puta jurili i stizali prednost domaćina posle golova Jojića u šestom i 52. minutu. Prvo izjednačenje gostima doneo je Aleksandar Kahvić u 52. minutu, dok je konačan rezultat postigao Danilo Teodorović u 64. minut.

Stegnjajić je tokom sezone preuzeo ekipu od Marka Neđića i uspeo da je odvede do konačnog cilja, a to je osvajanje trećeg uzastopnog trofeja u omladinskoj konkurenciji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Pre svega, ne smemo da zaboravimo stručni štab i momke koji su takođe učestvovali u osvajanju prvenstva, i koji su vodili ekipu u jesenjem delu sezone kada je napravljena dobra bodovna zaliha i razlika pred proleće. U nastavku sezone, bilo je svega. Mučili smo se sa raznim problemima, bilo je dosta povreda, brojne stvari su nas pratile i zaista smo delovali od sjaja do očaja. Bilo je teških trenutaka za nas, ali i lepih, i u tom duhu je i završena današnja utakmica - Zvezdinom pesmom i smatram da smo zasluženo prvi. Prezadovoljni smo zbog ostvarenog uspeha i ponosni na činjenicu da smo šampioni Srbije. Takođe, podatak je još impresivniji kad se uzme u obzir da je ovo treća godina u nizu da je omladinska selekcija Crvene zvezde prvak Srbije, i svi koji smo deo kluba smo izuzetno srećni zbog toga", rekao je Stegnjajić.

Crveno-beli će zahvaljujući novom uspehu ponovo biti u prilici da nastupaju u omladinskoj Ligi šampiona, a od seniorskog tima će zavisiti kakav će put imati kroz elitno takmičenje.

Šampioni Srbije u omladinskoj konkurenciji su: Stefan Marinković, Bogdan Marinković, Nikola Borjan, Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Vladislav Goldin, Kosta Nedeljokvić, Andrej Đurić, Stefan Leković, Aleksandar Đermanović, Stefan Melentijević, Pavle Bjelanović, Aleksej Vukičević, Viktor Radojević, Bratislav Marić, Aleksa Ilić, Nikola Stanković, Luka Lečić, Marko Stojanović, Uroš Branković, Marko Ćurić, Nemanja Vidojević, Lazar Đurić, Jovan Šljivić, Mihajlo Milosavić, Pavle Ognjenović, Mlađan Ivanković, Andrija Radulović, Stefan Pirgić, Mirko Nikolašević, Mateja Bojović, Luka Bošković, Ivan Nikčević, Boris Matić, Jovan Mijatović, Marko Lazetić, Aleksandar Kahvić, Danilo Teodorović, Marko Janković i Davor Rakić.

Stručni štab Milana Stegnjajića čine Nemanja JokićVladimir KovačevićNemanja SupićSrđan Ivović i Boris Brkić, a ne treba zaboraviti ni stručni štab Marka Neđića sastavljen od - Petra PetrovićaVladimira SimićaBojana Jorgačevića i Slobodana Čikare.

Mozzartsport