Zvezdini navijači će biti prijatno izenađeni

Zvezdin trener iam velika očekivanja od plejmejkera

Ekipa Crvene zvezde polako dobija sve konture za narednu sezonu, četvorica igrača koji bi trebalo da budu nosioci igre su stigla, među njima i Lengston Hol, za kojeg trener Saša Obradović kaže da može biti prijatno iznenađenje za navijače.

Obradović je Hola imao priliku da gleda u direktnom duelu prethodne sezone sa njegovim Monakom, video je koliko može Amerikanac, a tvrdi da može i više i da će tek u Zvezdi njegov kvalitet još više doći do izražaja.

- Trebalo mu je vremena da se u potpunosti prebaci na evropski stil i zahteve koje ova vrsta košarke traži. Ali taj period adaptacije je sada daleko iza njega. Od igrača o kojima smo razmišljali i koji su nam dostupni, Hol se najviše uklapao u profil koji nam je neophodan - kaže o svom igraču Obradović, prenosi Sportski žurnal.

Skenirao je igru svog aduta Obradović, u njemu vidi igrača koji će primarno da razigrava tim.

- Opasan je, može da napadne iz pika. To su sve dobre osobine, ali njegova prva ideja je da razigra ekipu. Odličan je asistent, što je karakteristika o kojoj moramo posebno da vodimo računa prilikom sklapanja mozaika ekipe. Ne mogu svi da budu skoreri, mora da postoji i to neko vezivno tkivo. Pogotovo u spoljnoj liniji, gde pored Voldena i Lojda, sa kojima može da se kombinuje, moramo da imamo nekoga ko više razmišlja kao plej. Hol to može. Ima veliku košarkašku inteligenciju.

Obradović je istakao da Hol poseduje veliki prostor za napredak, ali i kvalitet da već sada igra u Evroligi, a zatim naglasio:

- Uveren sam da će navijači biti prijatno iznenađeni.

(Telegraf.rs)