“Zvezdina omladinska škola najbolja na ovim prostorima”

Kraj godine uvek služi za sumiranje utisaka, ali i za planiranje, a svoje utiske je sumirao i Dragan Mladenović, direktor omladinske škole Crvene zvezde.

"Crvena zvezda se okrenula novim trendovima u školi gde postoje prioriteti koji su postavljeni kao ciljevi, a prvi je razvoj igača za prvi tim. To može da se gleda iz više uglova. Mi smo stvorili igrače koji su tržišno vredni, a da li će igrati u prvom timu ili će sreću potražiti u inostranstvu ne zavisi samo od omladinske škole već od daljeg razvoja samih fudbalera kao i strategije kluba. Prvi tim ima svoje prioritete, škola svoje, radimo dobro i jedini i drugi i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu", ističe direktor Crvene zvezde.

Zanimljivo je da su mlađi igrači igrači omladinsku LŠ.


"Zvezda je „u problemu“ sa brojem igrača u omladinskoj selekciji, jer neki ne mogu da igraju Evropu. Od postave omladinaca koja igra domaću ligu i nije pretrpela poraz igra nam u Ligi šampiona 13 igrača. Generalno, to nama nije problem jer je naš cilj razvojni, a dobra je stvar bila što smo mogli da povlačimo igrače iz kadeta, pa i mlađih kadeta. Debitovala su deca koja nisu igrala u omaldincima, što je pokazatelj dobrog rada škole"
, kaže Mladenović.

Posebno je ponosan na činjenicu da su mladi igrači Zvezde igrali na istom nivou kao Bajern sa daleko skupljim momcima koji zarađuju kao prvi tim Zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Omladinska ekipa je građena dve-tri godine, problem je što iz 2002. godišta nijedan igrač nije ostao u timu. Dobra stvar je što su oni mlađi, a igrali su na približnom nivou kao jedan Bajern koji je legija stranaca sa budžetom koji je ekvivalent našem prvom timu i gde su igrači plaćani po četiri-pet miliona evra. Nama je cilj da igramo samo sa našim igračima, a oni su od meča sa Totenhemom u Londonu čak pet od šest mečeva gostovali i pobedili u oba derbija Brodarac i Partizan, a obezbedili plasman u baraž. I nadam se da će i protiv Šerifa u baražu pokazati snagu. Iz tog kvaliteta igara i sami igrači su se pozicionirali na tržištu pa tako imamo za njih interesovanje mnogih evropskih klubova", kaže direktor omladinske škole.

Šta su planovi?


"Imamo dugoročnu strategiju razvoja i nju pratimo dosledno, ali stalno uvodimo nove trendove, treneri se edukuju pa se i planovi menjaju u hodu s tim da onaj osnovni – razvoj igrača – uvek ostaje kao primarni. Primera radi, kondicioni treneri su nam nedavno bili na edukaciji u Realu i Atletiko Madridu, a imamo dobre odnose i tesnu saradnju sa mnogim školama u Evropi. Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima, Omladinska škola je takođe najbolja i ne želim da se poredim sa bilo kojom drugom na ovim prostorima
", rekao je Dragan Mladenović

Sportske.net