Zvezdina legenda savetuje Lazetića! “Ostani barem još tri godine u Zvezdi”

As crveno-belih dao otvoren savet mladom fudbaleru posle interesovanja slavnog kluba iz Italije

Legenda Crvene zvezde Dušan Savić ima savet za mladog Marka Lazetića, a on glasi - ostani barem još tri godine u klubu, nestvaran si potencijal i ne razmišljaj o ponudi Milana.

Interesovanje "roso-nera" za jednog od najtalentovanijih fudbalera iz omladinske škole Crvene zvezde izazvalo je veliku pažnju domaće javnosti.

Navodno, skauti Milana su pratili Marka Lazetića duži period, podneli iscrpan izveštaj direktoru Paolu Maldiniju koji je dao odobrenje za transfer početkom sledeće godine, kada mladi fudbaler napuni 18 godina.

Čuveni Dule Savić stigao je u Crvenu zvezdu svojevremeno sa 17 godina iz Uba, prošao omladinsku selekciju i bio priključen prvom timu, u kojem je kasnije proveo devet godina.

HTML5 Icon

U razgovoru za Kurir Dušan Savić posavetovao je Marka Lazetića:

- Za njega bi najbolje bilo da ostane barem još tri godine u Crvenoj zvezdi! Bilo bi bolje da se piše o njegovim golovima i dobrim igrama, o osvajanju trofeja, a ne o klubovima koji ga žele. Nadam se da je jaka ličnost i da sva ova pažnja medija neće uticati na njega.

Dušan Savić izneo je i svoje mišljenje o Marku Lazetiću, biseru Crvene zvezde.

- Nestvaran potencijal! Tu nema dileme. Rano je donositi neki sud. Marko prvo treba da odigra nekoliko standardnih sezona u prvom timu Crvene zvezde. Da bude efikasan, da daje golove i osvaja trofeje. Moj savet mu je da još više radi i ponavljam, da barem tri godine ostane u Zvezdi. Da zaigra u Ligi šampiona i tek onda počne da razmišlja o odlasku.

Nekadašnja Zvezdina devetka svestan je trendova u savremenom fudbalu, posebno činjenice da su mladi i talentovani fudbaleri na ceni.

- Ne možemo bežati od interesa kluba. Posebno ne u današnje vreme. Igrači poput Lazetića i Mesija se prodaju kad dostignu najbolju cenu. A, moje mišljenje je da Marku tek predstoji blistava karijera - jasan je Savić.

Kurir sport