Zvezdin napadač ide u Sloveniju!? Crveno belima 50% od naredne prodaje

Mladi napadač pred odlaskom u Sloveniju

Rusi su pisali o Sočiju, ali po informacijama Mozzart Sporta mladi napadač Crvene zvezde Aleksandar Kahvić mogao bi karijeru da nastavi u Celju.

Slovenci su kontaktirali crveno-bele i ponudili im da 18-godišnjak iz Teslića pređe u njihove redove, a potom da klubovi podele zaradu od naredne prodaje na pola (50-50 odsto).

Kahvić se nametnuo kao kadet kada je bio najbolji strelac Crvene zvezde na regionalnom Turniru prijateljstva. Odličnim igrama vodio je ekipu do trofeja, a prošle godine ugledni Gardijan uvrstio ga je na listu 60 najvećih talenata svetskog fudbala.

Iz mlađih kategorija Crvene zvezde ovog leta prekomandovan je u Grafičar, kod trenera Marka Neđića koji odlično poznaje aktuelne generacije 2003. i 2004. godišta, ali zbog pojačane konkurencije u napadu dolascima daleko iskusnijih Andrije Kaluđerovića i Filipa Kasalice procenjeno je da ne bi imao veliku minutažu, jer prednost trenutno ima i godinu dana mlađi Matija Bubanj.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Stoga u Ljutice Bogdana razmišljaju da li da Kahvića, čiji ugovor važi do sledećeg letavrate na još jednu sezonu među omladincima ili da ga ustupe Celju, gde bi zaigrao seniorski fudbal, i nadaju se unosnoj prodaji u budućnosti.

Napadač iz Teslića je i omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Ističe se visinom (192 centimetra), koja mu uz snažnu građu daje prednost u odnosu na vršnjake.

"Za 192 centimetra visokog špica glavna karakteristika su golovi. Tačno, neki su posledica njegove fizičke nadmoći u mlađim kategorijama, ali definitivno ne želi da upadne u stereotipe", obrazložio je Gardijan svoju odluku da se ime Aleksandra Kahvića prošlog oktobra nađe u tradicionalnom serijalu posvećenom najvećim nadama svetskog fudbala, "Next generation".

Mozzartsport