Zvezdin budžet znatno “manji” nego prošlogodišnji

Noviteti na Malom Kalemegdanu

KK Crvena zvezda održao je u ponedeljak redovne sednice predsedništva i Skupštine kluba.

Na obe sednice postojao je pun kvorum, a sednicom Skupštine kluba predsedavao je novi predsednik, advokat Ljubomir Milić.

- Dosadašnji predsednik Skupštine Branimir Baćović koji je sa velikim uspehom obavljao tu funkciju u prethodnom periodu, novi je član predsedništva kluba. Novi član predsedništva koji će biti zadužen za sportska pitanja je i nekadašnji igrač crveno-belih Marko Kešelj - saopštio je klub.

Saziv Skupštine KK Crvena zvezda takođe je doživeo promene. Novi članovi Skupštine su i još jedan bivši igrač Milan Dozet, Zoran Kovačević „Koča“, Milan Ninković i Zoran Jović.

O svim osnovnim informacijama vezano za svakodnevni rad i život kluba, takmičarsku sezonu koja je otkazana, prelaznom roku i pripremama seniorskog tima za novu sezonu, radu mlađih selekcija, budžetu kluba koji će u narednoj sezoni biti čak za 30 posto manji, zdravstvenim protokolima u vreme globalne pandemije, članove Skupštine vrlo detaljno informisao je predsednik kluba Nebojša Čović i to kroz 15 tačaka dnevnog reda Skupštine - dodaje se u saopštenju, a kako je potvrđeno Telegrafu, radi se o sumi od 5.000.000 evra neto, dok je prošlogodišnji projektovani bruto budžet bio 8.2 miliona evra.

Inače, zbog pandemije korona virusa i epiloga 2020-21 sezone, Zvezda nije realizovala oko 30 posto tog predviđenog budžeta, a sada je u startu projektovan budžet koji je minimalni za učešće u Evroligi.

Takođe, direktor kluba Filip Sunturlić izneo je izveštaj o sezoni 2019-2020, kao i o planovima kluba i učinjenom pred početak takmičarske sezone 2020-2021.

Skupština KK Crvena zvezda u potpunosti je informisana i podržala je izveštaj o tužbi i vansudskom poravnanju između KK Crvena zvezda i ABA lige koje je u toku, takođe i vrlo jasan stav kluba vezan za dezinformisanje javnosti i pokušaje pojedinaca da javnosti nametnu nekakav „sukob interesa“ između KK Crvena zvezda mts i KK FMP - poručuje Zvezda, dodajući "da klub neće dozvoliti ovakve vrste opstrukcija"

Telegraf.rs