Zvezdin biser može zaigrati za drugu reprezentaciju?

Pohvale mi znače, a sigurno ću pokušati da budem jedan od najboljih igrača – porucio je mladi krilni napadač.

Polako počinje borba za startna mesta u timu Crvene zvezde, a ‘osveženje’ bi trebalo da bude Željko Gavrić, krilni napadač, koji je posle kaljenja u Grafičaru i dobrog učinka jesenas, dobio priliku da ostvari snove i debituje za šampiona Srbije. Driblinzi su zaštitni znak momka iz Ugljevika.

– Sigurno mi znače pohvale, a u procesu sam adaptacije i sigurno da ću pokušati da budem među boljim igračima. Opterećenje je normalno i sada su na redu utakmice i sve ide po planu ovde na pripremama – kaže Gavrić.

Kolege pomažu da bude još bolji.

– Komuniciram sa iskusnim igračima pre svega sa Benom i Milunovićem, a pričao sam sa Dekijem, koji mi je rekao da se opustim i da radim pošto je na početku priprema video da sam stegnut.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Brzina je vrlina mladog igrača, kao i još neke karakteristike.

– Volim da driblam, a to je urođeno i neki potezi se dobijaju sa vežbama. Kao klinac sam voleo Stankovića bez obzira što ne igramo na istoj poziciji, ali imamo svoj karakter.

Postoje i idoli iz inostranstva.

– Pratim strane igrače, ali ih ne kopiram i svakako da mi se najvise sviđa Vilfrid Zaha iz Kristal Palasa i smatram da smo slični igraci. Od klubova, najviše volim stil Barselone.

Kao član Grafičara uspeo je da obuče dres reprezentacije.

– Igrao sam zajedno sa Joveljićem sa kojim sam zemljak i čujemo se, a ulazak u mladu reprezentaciju bio je podstrek za moj dalji rad i zahvalio sam se selektoru Iliji Stolici. Imao sam poziv za mlađe selekcije BiH, ali nisam imao dilemu da ću da igram za Srbiju.

Želeo je da produži ugovor sa Zvezdom.

– Dogovor sa klubom, nije bio nista spektakularan, već smo brzo napravili sporazum i priključio sam se najboljem timu i znam koja su očekivanja u nastavku sezone.

Na kraju se talentovani fudbaler prisetio jednog od upamćenih mečeva u crveno-belom dresu za omladinski tim.

– Najdraža utakmica je preokret sa Partizanom u omladinskoj konkurenciji kada smo od 0:3 uspeli, da dođemo do pobede. Trener nam je na poluvremenu rekao da će dati prst da možemo da uspemo. I brzo smo dali gol, a zatim ostvarili preokret za pamćenje – rekao je na kraju Gavrić.

Hotsport.rs