Zvezdin apel DELIJAMA!

- Pokrenute su akcije u tom pravcu. I ovom prilikom bi ukazao da nam je neophodno da svi naši članovi uplate članarinu, da još više imamo aktivnost na prijemu novih članova.

Fudbalski klub Crvena zvezda u subotu 12. septembra održao je redovnu šestu sednicu Skupštine u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”, na kojoj je prisustvovalo 43 od 68 delegata.

Posle usvajanja zapisnika sa prethodne Skupštine, na dnevnom redu bili su i usvojeni izveštaji o radu koje su podneli predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, kao i operativni direktor Marko Petrović, koji je izneo i predlog usvajanja finansijskih izveštaja za 2019. godinu i revidiranih finasnijskih smernica za 2020. godinu.

Članovima Skupštine obratio se predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović koji je napravio osvrt na prethodnu 2019. godinu, kao i da smatra da će klub uložiti sve napore kako bi klub ostvario postavljene ciljeve.

- Ova Skupština nije održana u roku predviđenim našim statutom zbog okolnosti u kojoj se našao svet i naše društvo, izazvano pandemijom korone. Godina 2019. je bila uspešna po svim relevantnim parametrima i u nizu je sa prethodnim uspešnim sezonama. Sportski rezultat kao generator ,poslovni koji stvara uslove da se on ostvari. Ostvarili smo postavljene ciljeve, osvojili titulu i plasirali se u evropsko takmičenje (Ligu šampiona).

foto: FK Crvena zvezda

Nastavili smo dalju stabilizaciju kluba, pre svega finansijsku, i stvaranje uslova za uspešnije odvijanje klupskog života, od prvog tima do Omladinske škole. Nemam nameru da konkretnije govorim o ovome, o svakom segmentu našeg rada govoriće ljudi koji su neposredno na ovome radili. Kraj godine dočekali smo sa velikim optimizmom. Već tada smo imali prednost koja nam, u ovoj godini, donosi 31. titulu. Investicije, Mediko-blok, Omladinska škola obavljenim radovima privode se nameni. Sve je to presečeno ovom pandemijom. Celo društvo se našlo u situaciji koja je zahtevala neviđenu promenu ponašanja i načina rada.

Naš se klub, takođe, uhvatio u koštac sa problemima i odgovorio izazovima. Rešavani su problemi, pravila se organizacija kako bi se i u ovim uslovima postigli zacrtani ciljevi. Iako ova godina nije predmet ovog izveštaja, ali u neku ruku i jeste, da u 2019. nismo tako uspešno poslovali, teško da bi se sada izborili sa ovom krizom u kojoj smo se našli. Posebno je važno da nadomestimo odsustvo prihoda koje smo imali od prodaje ulaznica. Pokrenute su akcije u tom pravcu. I ovom prilikom bi ukazao da nam je neophodno da svi naši članovi uplate članarinu, da još više imamo aktivnost na prijemu novih članova. Otuda smatram da nam upravo sada treba da udružimo sve napore, u svim segmentima našeg rada, da bi ostvarili postavljene ciljeve za ovu sezonu i stvorili uslove da se okitimo titulom u sledećoj godini – zaključio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Posle podnetih izveštaja vodila se veoma konstruktivna rasprava, a sve kako bi se ostvarili novi zacrtani ciljevi.

Espreso