Zvezdi stigla ponuda od 500.000 za napadača

Rasplet do kraja nedelje

Sve oči uprte su ka El Fardu Benu i Milošu Degeneku, ali bi redove Crvene zvezde, tokom zimskog prelaznog roka, među prvima mogao da napusti mladi crnogorski napadač Nikola Krstović.

Iako je doveden na Marakanu kao najtalentovaniji fudbaler Crne Gore, snažni momak iz Golubovaca nije do sada uspeo da se izbori za ozbiljniji status. Pre svega zbog jake konkurencije.

Teško je očekivati da će Krstović i u bližoj budućnosti postati važan šraf u napadačkim sistema Dejana Stankovića.

Tim pr što je Dijego Falčineli aposlutno nedodirljiv, neko ko je pokazao ozbiljan kvalitet u domaćim i evropskim mečevima. Kada se tome doda i prisustvo Pavkova, kao i težnja kluba za afirmaciju bisera poput Marka Lazetića...

Sve gore navedeno pred Crvenu zvezdu je stavilo određenu dilemu. Posebno što se pojavio klub koji je spreman da otkupi Krstovićev ugovor, koji važi do 2023. godine.

Prema sazanjima MOZZART Sporta reč je o jednom belgijskom prvoligašu koji je za otkup spreman da izdvoji 500.000 evra, ali na Marakani ne žele da otkrivaju karte. Bar ne za sada.

Cena je simbolična, obzirom da je Krstović označen kao jedan od bisera kluba. Ali sa druge strane veliko je pitanje da li na Marakani imaju prostora i mogućnosti da ukažu poverenje Krstoviću u kontinuitetu.

Talentovani Crnogorac je plaćen Zeti 300.000 evra, pa bi Crvena zvezda samo povratila uložena sredstva. Ali dobila bi mogućnost da oslobodi prostor i potencijalno angažuje još jednog napadača.

Od 2019. godine Krstović je za Crvenu zvezdu odigrao 11 prvenstvnih mečeva i postigao jedan gol. Precizan je bio i u Kupu Srbije, kada je na asistenciju Radulovića, postigao pobedonosni pogodak.

Mozzartsport