Zvezdi se loše piše zbog incidenta na utakmici sa Midtjilandom, drakonske kazne…

Pukla je glava, pukla je i bruka

Za manje od godinu dana sa najvećeg srpskog stadiona poslata je druga skandalozna slika u Evropu, besprizoran akt nasilja na delu, u režiji navijača Zvezde. 

Posle groznog vređanja Zlatana Ibrahimovića zbog kojeg su crveneli obrazi svim zvezdašima koji drže do sebe, osim izgredniku zbog kojeg se i dalje plaća visoka cena (čovek i dalje nije identifikovan), Zvezdu će nove kazne, još teže u to nema dileme, koštati i u najmanju ruku nedolično ponašanje pojedinaca na meču sa Midtjilandom u četvrtak uveče.

Nije čak preterivanje reći da se podno severne tribine može i glava izgubiti, to je na bolan način na svojoj koži osetio Stankovićev asistent Federiko Panonćini, koji je morao da prenoći u bolnici nakon što ga je projektil, namenjen sudijama, pogodio posred glave.

Pukla je glava, pukla je i bruka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Beogradski klub je već odradio kaznu (suspenzija stadiona na dve evropske utakmice, jedna bila samo sa decom) zbog Ibrahimovića, tada je Zvezdi izrečena i uslovna kazna na godinu dana, a kako je ona i dalje na snazi, novi incident, i onaj najmanji, sa sobom automatski povlači i drakonsku kaznu. Može biti i najtežu do sada.

Zvezda naredni meč kod kuće igra sa Ludogorecom, potencijalno i ključni za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, a zbog incidenata koji su se desili protiv Midtjilanda, crveno-beli će čekati Bugare, izvesno je, na praznom stadionu, što će im naravno još više otežati put do cilja. Neka na tome zahvale navijačima.

U najidealnijem mogućem scenariju, koji zvuči bajkovito za ovakav ispad, srpski prvak može biti sankcionisan jednom ili sa dve utakmice igranja pred praznim stadionom.

Primera radi, austrijski Šturm je pre tri sezone kažnjen dva meča igranja pred praznim stadionom i dve godine uslovno, zbog toga što su navijači tog kluba pogodili pomoćnog sudiju flašom u glavu na utakmici sa AEK-om iz Larnake.

Zvezdi okolnosti ne idu na ruku, jer je, rekosmo, pod uslovnom kaznom, pa će naredna kazna baš boleti klub iz Ljutice Bogdana, jer je navijački napad na sudiju koji je i bio meta, jedan od najtežih prekršaja u UEFA pravilnicima i strogo se sankcioniše.

To što je kamen namenjen Mađaru Tamašu Bognaru završio na glavi Zvezdinog trenera sigurno neće biti olakšavajuća okolnost koja će biti uzeta u obzir, kao ni pohvale iz tabora danskog tima na zaštitničko delovanje Borjana i ostalih igrača Zvezde. Neka se zamisle na Marakani šta bi bilo da je kamen pogodio sudiju.

Ništa, ovog puta, neće biti lako za Beograđane.

Crveno-beli su, narodski rečeno, nagrabusili.

Kada se na ovaj težak incident nakaleme i još neki sitni organizacioni propusti, poput vršljanja lica bez akreditacije u medija centru i ometanja rada TV ekipa u kabinama, a što nije promaklo Uefinom delegatu, beogradski klub bi lako mogao da bude suočen sa kaznom od koje se dugo vremena neće oporaviti.

(Telegraf.rs)