Zvezdi pukli pregovori oko Šabaza? Stiže drugi plej

Već danima navijači Crvene zvezde iščekuju trenutak kada će klub na društvenim mrežama ozvaničiti potpis američkog plejmejkera Šabaza Nejpira i tako "zapaliti" masu.

Međutim, izgleda da će doći do preokreta i da će aktuelni vladar regiona i Srbije ući u pregovore sa drugim Amerikancem - Ajzeom Tejlorom, koji nije toliko zvučno ime kao momak koji je izabran sa 24. pozicije na NBA draftu 2014.

Međutim, Tejlor je ostavio značajno dublji trag u evropskoj košarci od Nejpira, koji je lane za Zenit odigrao samo dve utakmice usled povrede zgloba.

Kako prenosi "Mocartsport", nekadašnji student univerziteta "Jukon" odugovlači sa odgovorom na Zvezdinu ponudu, mada i na Malom Kalemegdanu ima briga oko zdravlja sjajnog beka.

Sa druge strane, Tejlor je studentske dane proveo na Univerzitetu Teksas, ali nije izabran na draftu 2016. Nastupi u Letnjoj ligi doneli su mu kratkoročan ugovor sa Hjustonom, koji ga je brzo otpustio, da bi naredni period proveo između razvojnih timova i ekipa Atlante i Toronta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U Evropu se preselio 2020, prva stanica na Starom kontinentu mu je bila izraelska ekipa Makabi Rišon, za koji je postizao 17 poena u proseku.

Prošlu sezonu odigrao je u španskoj Mursiji, gde je ponovio sjajna izdanja (15 poena u proseku) i dobio mesto u drugoj idealnoj petorci ACB lige.

Podsetimo, šampiona ABA lige do sada su pojačali: Nemanja Nedović, Hasan Martin, Filip Petrušev, Bendžamin Bentil, Dalibor Ilić i DŽon Holand, dok su iz tima otišli: Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins i trener Dejan Radonjić, kojeg je zamenio mladi stručnjak Vladimir Jovanović.

Novosti.rs