Zvezdi priznata titula iz 1946. godine, Evo kako se glasalo na Terazijama!

Zvezda šije treću zvezdicu, ali crno-beli ne nemeravaju da se pomire sa ovom odlukom

Pravna komisija FSS donela je odluku o tituli iz 1946. godine i odlučila da prizna Crvenoj zvezdi tu titulu, pa će crveno-beli i zvanično moži da ističu da su osvojili 30. titula!

Komisija u sastavu predsedavajućeg Dejana Šuputa, predstavnika Zvezde Dragana Miloševića, predstavnika Partizana Vladimira Vuletića, kao i na ostalih članova Veljka Radulovića i Božidara Beronje, iznela je argumente, a na kraju je glasanjem odlučeno da se usvoji zahtev Zvezde. Tri člana komisije glasala su za, protiv je bio Vladimir Vuletić, a uzdržan predsednik komisije Dejan Šuput.

Podsetimo, Zvezda je pokrenula ovu incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tek naredne godine održano je prvenstvo na saveznom nivou u okviru kojeg su učestvovali predstavnici republika, koji su se kvalifikovali kroz ta prvenstva, pobednik prvenstva Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Partizan kao klub Jugoslovenske narodne armije.

Zvezda je i pre odluke prišila treću zvezdicu na dres za novu sezonu, koja simbolizuje da je klub osvojio 30 titula.

Vuletić je posle glasanja rekao da je ovo poraz prava.

Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz prava - poručio je besno Vuletić, koji je najavio žalbu!

Mi nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim "No passaran" ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili - rekao je Vuletić.

Kako su izgledale argumentacije Zvezde i Partizana pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)