Zvezdi preti oduzimanje bodova!?

Opet kazne...

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je od Evrolige sa ukupno 48.000 evra zbog, kako se navodi na sajtu kluba, nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica Evrolige protiv Barselone i Bajerna.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

„Na utakmici sa Barselonom klub je kažnjen zbirnom kaznom od 11.000 evra - 7.000 zbog vređanja protivničkog tima sa tribina i dodatnih 4.000 evra zbog bacanja papira i semenki u teren. Protiv Bajerna kazna iznosi 37.000 evra zbog dve grube povrede disciplinskog pravilnika Evrolige, koji su u slučaju Zvezde ponovljeni: Pljuvanje igrača (kazna u visini od 31.000 evra) i bacanja tvrdih predmeta (upaljači, kovanice…) u teren u visini od 6.000 evra”, navodi se na sajtu kluba, preneo je Tanjug.

Iz Zvezde navode da kazne dobijaju na težini, jer se vode kao ponovljeni prekršaj i ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje kluba.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pored toga, Zvezdi prete i oštrije sankcije, a to su igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova.

„Zvezda još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vređanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica”, poručuju iz Zvezde i pozivaju navijače da budu na visini zadatka već 30. decembra protiv Zenita.

Politika.rs