Zvezdi preti ispadanje iz kupa zbog Šavije?

Ozbiljna kazna

Scene koje su se dogodile na utakmici Crvene zvezde i Zlatibora

Crveno-beli grubo prekršili članove 63 i 64 Disciplinskog pravilnika FSS

Čitava Srbija bila je zabezeknuta kada je na TV ekranima tokom Kup utakmice između Crvene zvezde i Zlatibora mogla da vidi vođu Delija, Vladimira Šaviju, koji je upao na teren Marakane i prekinuo meč, zahtevajući da se pusti desetak navijača Zvezde na Sever, kako bi se odala počast Branimiru Zeljkoviću Zelji, legendarnom vođi Delija i jednom od osnivača grupe, koji je preminuo pre 10 godina.

Crvenu zvezdu bi loša organizacija meča mogla skupo da košta, a konačnu odluku daće verovatno u naredne dve nedelje Disciplinska komisija FSS, na čijem čelu je Ivan Nikolić kao predsednik, Zoran Janković kao potpredsednik i Aleksandar Grdinić i Danilo Đaković kao članovi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Oni će pre toga sačekati izveštaj delegata Ljubomira Kovačevića, koji nije svoj posao u ponedeljak obavio u skladu sa propisima i dozvolio je navijačima da se nađu na tribinama od 51. minuta utakmice, iako je na snazi zabrana igranja pred navijačima.

Prema saznanjima Telegrafa, Vladimir Šavija se do atletske staze spustio sa zapadne tribine Marakane, i želeo je da zamoli igrače Zvezde da pomognu da se pusti desetak navijača crveno-belih na Sever, kako bi se odala počast Branimiru Zeljkoviću.

Nakon ubeđivanja koje je trajalo nekoliko minuta, Šavija se ipak sam vratio na severnu tribinu, zapalio baklju, a u tom momentu su delegat i policija dozvolili navijačima da ipak uđu na tribinu.

Telegraf.rs