Zvezdi odložena Liga šampiona za proleće

Ništa od jesenjih izazova za omladince Zvezde

Iako je prvobitan plan bio da omladinci evropsku odiseju započnu već ovog meseca, UEFA je donela odluku da se Liga šampiona za mlade pomeri za mart 2021. godine.

UEFA je odluku obrazložila time da je u ovom trenutku neizvodljivo da se organizuje takmičenje, kao i da je teško da mladi igrači putuju u druge zemlje, zbog aktuelne situacije sa korona virusom

Sve to znači da će dečaci rođeni 2003. godine, koji će u elitnom juniorskom takmičenju, biti daleko najmlađa ekipa, do kraja polusezone nastupati samo u granicama Srbije, te da će imati više vremena da se pripreme za Evropu, kao i da se tokom zimske pauze, eventualno dodatno pojačaju, ukoliko Marko Neđić tako proceni - saopštio je klub.

U skladu sa donetom odlukom, promenjen je i format takmičenja, pa više neće biti grupne faze, već će se odmah igrati jedan meč po sistemu eliminacije. Za sada je situacija takva da će timovi i dalje ostati podeljeni na - juniorske ekipe čiji seniori igraju Ligu šampiona i osvajače omladinskih liga, te da će se ukrstiti tek u šesnaestini finala.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Naši omladinci će tako moći da se susretnu sa osvajačima liga iz ukupno 31 države, a najzvučniji rivali su- Selta, Anžr, Genk, AZ Alkmar, Sparta Prag, Glazgov Rendžers - dodaje klub.

(Telegraf.rs)