Zvezdi je dao gol sa pola terena, a sad sanja dres Partizana

Luka Stojanović blista u dresu Čikago Fajera, a uskoro mu ističe ugovor

Može Partizan da se pohvali nekim velikim imenima koja su došla iz generacije rođene 1994. godine. Tu spadaju pre svega Aleksandar Mitrović, Nikola Ninković i Lazar Marković, ali i Luka Stojanović, koji trenutno blista "preko bare" u dresu Čikago Fajera.

Iako je ponikao u mlađima kategorijama crno-belih, zanimljivo je da nije upisao nastup za seniore Partizana. Potez po kojem ga najviše i pamte na ovdašnjim terenima jeste gol protiv Crvene zvezde sa pola terena dok je nosio dres Čukaričkog.

Luka bi voleo da se vrati u Srbiju. I voleo bi da zaigra za Partizan, što mu je veliki san i nada se da će se to jednog dana i ostvariti. Dobre igre u Americi ga svakako preporučuju crno-belima.

Ostaje žal zbog toga što nikada nisam debitovao za Partizan. Sa ove tačke gledišta, neke stvari bih možda drugačije uradio, ali opet svaki potez i odluka donose određeno iskustvo. Ne isključujem povratak u Partizan. U Čikagu sam pri kraju ugovora i sve opcije su u igri. Ne bih bio prvi igrač koji je zaobilaznim putem stigao do prvog tima i ostavio trag. Nikola Drinčić je imao sličan put - rekao je Stojanović za "Sport Klub".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Za Čuku ga uglavnom vežu lepa sećanja i žao mu je što se nije domogao finala Kupa sa Brđanima dok je nastupao za njih.

- Povratak u srpski fudbal bio je pravi potez da me ovdašnja javnost upozna na pravi način, iako nije u pitanju bio Partizan koji sam najviše želeo. I pored toga bio sam u mom gradu, prikazao sebe u najboljem svetlu. I danas sam u odličnim odnosima sa ljudima iz kluba. Žao mi je što te sezone, Lalatović je bio trener, nismo ušli u finale kupa. Sadašnji trener Čukaričkog Saša Ilić je u golom u nadoknadi vremena odveo Partizan u finale gde je bila Mladost. Krivo mi je što nismo uzeli trofej - podsetio se Stojanović.

Pomenuo je i taj čuveni gol protiv Crvene zvezde.

- Taj gol je za sada najznačajniji u mojoj karijeri. Imao sam želju da igram na najvećem srpskom stadionu, da se oprobam protiv najboljih, zato sam se i vratio. Dva puta pre tog meča nisam dobio priliku protiv Crvene zvezde i onda je usledio taj poslednji meč i gol po kojem će me pamtiti večno - zaključio je Luka.

(Telegraf.rs)