Zvezdi doneo titulu, bio najbolji strelac lige, postao legenda u Japanu, a sad rešeta u Srbiji! Gde je nestao jedan od najboljih srpskih golgetera?

Superliga Srbije nije imala mnogo ovakvih golgetera.

Mnogo je srpskih fudbalera koji su svoje prave šanse tražili zaobilaznim putevima. Veliki broj njih u mlađim kategorijama igrao je Crvenu zvezdu ili Partizan, a da kasnije nisu dočekali šansu u prvom timu, pa su spas tražili daleko od Srbije.

Činilo se da će takvu karijeru imati i Dragan Mrđa (37) čovek koji je vrlo lako lako mogao da bude zauvek zaboravljen na "Marakani". Eventualno, mogao je da bude upamćen po zagrevanjima na atletskoj stazi, ali po golovima svakako da ne.

U "pogrešno vreme" na "Marakani", pa najbolji strelac Superlige

Mrđa je 2004. godine napustio Zvezdu sa četiri nastupa, uglavnom sa klupe, naravno bez učinka. Nakon toga usledila su lutanja po Evropi (Belgija i Rusija), a onda i veliki povratak 2008. godine u Vojvodinu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tada je odlični napadač pokazao sav svoj potencijal. Prve sezone 13 golova, a naredne već je stigao do brojke od 22 u Superligi i postao najbolji strelac od osamostaljenja Srbije. Tu titulu čuvao je sve do 2016. godine kada ga je prestigao Uroš Đurđević (26 golova).

Titula sa Zvezdom i put u Japan

Nakon toga imao je dobre epizode u švajcarskom Sionu, a 2013. se vratio u Crvenu zvezdu sa kojom je postao šampion Srbije i to bio najzaslužniji za takav uspeh sa svojih 20 golova i ponovo poneo titulu najboljeg strelca lige.

Nakon toga usledila je selidba u Japan gde je proveo skoro četiri godine, postao legenda Omije za koju je odigrao 99 utakmica i postigao 36 golova. Profesionalnu karijeru završio je 2018. godine u dresu Olimpije iz Ljubljanje. Odigrao je i 13 utakmica za nacionalni tim Srbije i dva puta bio strelac.

Forma je prolazna, klasa je večna

Međutim, tu se nije završila golgeterska serija Dragana Mrđe koji sada igra za veterane Zvezdare gde gotovo u svakom kolu rešeta mreže protivnika i najzaslužniji je za prvo mesto svog tima u drugoj veteranskoj ligi.

Nedavno je klasu pokazao na meču protiv Resnika kada je ušao u drugom poluvremenu sa klupe i za kratko vreme tri puta pogodio mrežu protivnika. Kako ono kažu: forma je prolazna, klasa je večna...

Alo.rs