Zvezdi baš prijaju reči Dragiše Binića

Još samo šest dana ostalo je do tog spektakla, Crvena zvezda gostuje u Minhenu u prvom kolu Lige šampiona, 18. septembra od 21 čas.


Crveno-beli su prošle godine na svom terenu uspeli da savladaju Liverpul sa 2:0, da remiziraju sa Napolijem, ali na gostovanjima tim Vladana Milojevića nije mogao do iznenađenja.


Da li je vreme za prvi osvojeni bod i na gostovanjima u Ligi šampiona, i to baš protiv Bajerna u Minhenu?


Zvezdin nekadašnji brzonogi fudbaler, član slavne generacije iz 1991. Dragiša Binić se rado seća dvoboja sa nemačkim velikanom u polufinalu tadašnjeg Kupa šampiona, kada je Zvezda uz njegov ogroman doprinos slavila u Minhenu sa 2:1, a onda u onom nezaboravnom revanšu remizirala na ”Marakani” – 2:2.


Binić smatra da i današnja Zvezdina generacija ima čemu da se nada u Minhenu, pogotovo što smatra da Bajern nije najbolja ekipa u Grupi B, već da je od njih bolji Totenhem.”Naši naslednici mogu mnogo, samo ako se ne budu uplašili i isključivo branili. Što manje paralelnih i pasova unazad, uz racionalno trčanje, dopunjavanje, pravovremeno pridodavanje i želju za pobedom!


Zvezda ima dobre igrače, sposobne da agresivnom igrom zbune protivnika i ne bi ih valjalo opterećivati veličinom Bajerna i njegovih pojedinaca.
Bajern nije bauk, nije Barselona, ni Real. Čak i Totenhem ima kvalitetniji tim”,
 izjavio je Binić, a prenosi ”Žurnal”.


On kao recept navodi hrabru igru, bez respekta prema protivniku, kako je Zvezda i u njegovo vreme igrala, a kao potencijalne Zvezdine junake u predstojećem susretu vidi Marka Marina, Matea Garsiju ili Aleksu Vukanovića

sportske.net