ZVEZDAŠI U ČUDU! Zašto je Mitrović napravio ovako glup faul!?

Da su crveno-beli taj napad odbranili, ostali bi na jednom posedu minusa uz veće šanse da izbore produžetak ili pobedu

Uzbudljiv meč je iza košarkaša Crvene zvezde u Bolonji, ali i jedna odluka koja je potpuno zbunila navijače ovog kluba. U trenutku kada su se crveno-beli prišli na samo tri poena minusa na oko 39 sekundi do kraja meča i kada je razlika između dva sata na semaforu iznosila 15 poena, napravljen je faul. 

Zašto? Pitaju se navijači. U tom trenutku bilo je apsolutno dovoljno vremena da se u slučaju dobre odbrane organizuje akcija koja bi eventualno donela produžetak ili možda i pobedu timu iz Beograda.

Međutim, kao da toga nisu ni bili svesni košarkaši crveno-belih, koji su krenuli da jure košarkaše Virtusa čim su ovi prešli na protivničku polovinu kako bi napravili prekršaj. I na kraju su i uspeli u toj nameri, pošto je Luka Mitrović faulirao Alesandra Pajolu.

Naravno, iskusni Italijan nije propustio ovu šansu, pogodio je oba slobodna bacanja i odveo je ekipu iz Bolonje na +5 posle čega jednostavno nije bilo povratka za Ivanovićev tim.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ostaje otvoreno pitanje da li je Ivanović bio taj koji je zapravo i tražio da se prekršaj napravi ili pod utiskom trenutka košarkaši Crvene zvezde nisu bili svesni preostalog vremena zbog čega su "jurnuli" na sve ili ništa.

Sve u svemu, Zvezda je propustila veliku šansu da napravi povratak u završnici, pa tako posle četiri kola Evrolige ostaje na skoru 1-3.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: