Zvezdaši šokirani! “Osetio sam zasićenost u Zvezdi”

Trenutno je jedan od najboljih igrača turskog kluba.

Dolaskom Aleksandra Dragovića Crvena zvezda je dobila mnogo, ali mnogi misle da bi ekipa sa Marakane imala najbolju odbranu u poslednjih 10 godina da je ostao Nemanja Milunović. 

Pregovori između iskusnog defanzivca i crveno-belih trajali su dugo, ali na kraju popularni ‘Đed’ je odlučio da karijeru nastavi u turskoj Alanji.

U dosadašnjem delu sezone, Milunović je definitivno jedan od najboljih igrača turskog tima. U utakmici protiv Trabzona, upravo je on komandovao odbranom Alanje, što je mnoge oduševilo.

Milunović je u intervjuu za Sport Klub govorio o periodu kada je nosio crveno-beli dres.

HTML5 Icon

– Period u Crvenoj zvezdi je svakako najznačajniji deo moje karijere, ali osetio sam zasićenost, želeo promenu, novi izazov. Kada sam dobio poziv, raspitao sam se i i definitivno doneo pravu odluku. Došao sam u dobar klub, koji raste i ta ambicija me privukla. Imam i motiv da se ponovo dokazujem, jer ovde je svaka utakmica zahtevna i sve je na mnogo višem nivou. Svaka ekipa ima mnogo dobrih igrača, reprezentativaca sa svih strana sveta. Alanja je pred početak sezone dovela više od deset novih igrača i potrebno je vreme da se uigramo – rekao je iskusni defanzivac.

On je u Ljutice Bogdana stigao iz BATE-a, u početku nije opravdao očekivanja, ali je ‘proradio’ kada je na klupu srpskog šampiona seo Dejan Stanković.

– To je za sada najlepši deo moje karijere. Igranje za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Bio je to period velikih uspeha i odličnih rezultata. Jedino zbog čega žalim je poraz od Omonije. Imali smo sjajnu, složnu ekipu, hemiju, sve da se ponovo plasiramo u elitno takmičenje, ali usledile su utakmice sa Milanom i to je nešto što se ne zaboravlja. Momci mi nedostaju. Čujem se sa svima. Imali smo sjajan odnos. Deluje mi i da je danas odlična atmosfera. To se vidi po rezultatima, nastupima ekipe. Pobedili su Ludogorec bez ključnih igrača, ali svi su pokazali da zaslužuju Zvezdin dres. Neka nastave tako.

Alanja je trenutno u sjajnoj formi, u seriji je od pet mečeva bez poraza, a velike zasluge pripadaju bivšem igraču crveno-belih.

– Osnovna karakteristika lige je velika izjednačenost. Ako bih poredio srpsku i tursku ligu, individualni kvalitet igrača Zvezde i Partizana kod nas dolazi do izražaja. Ovde svaki klub ima bar trojicu, četvoricu dobra igrača. Nema ekipe koja drastično odskače, što rezultati pokazuju. Pobeda nad Galatasarajem je plod dobre pripreme i hrabrog nastupa.

Hotsport.rs