ZVEZDAŠI BESNI: Škotski mediji potcenili Zvezdu

Kako u Srbiji, tako i u Škotskoj mediji se već bave spekulacijama vezanim za put svog šampiona ka Ligi šampiona, a čini se da su se malo zaneli…

Odavno smo napravili ‘lakši’ i ‘teži’ put Crvene zvezde do Lige šampiona, a nešto slično danas su napravili škotski mediji, tačnije portal ‘Footballscotland’ koji se bavio putem Seltika do ‘elite’. ‘Kelti’ kreću baš kao i crveno-beli od prvog kola kvalfikacija, ali će biti povlašćeni do poslednjeg kola. U prethodnom pokušaju Seltik nije uspeo da se dočepa Lige šampiona, te se zbog toga prave ‘lakši’ i ‘teži’ put. Čini se po napisanom da su Škoti nešto slabije upućeni u igre mogućih rivala ‘detelina’.

Tako je ‘Footballscotland’ za prvo kolo kvalfikacija Seltiku poželeo Saburtalo iz Gruzije, mada se svakako čini da od dalekog puta na istok Evrope četa Nila Lenona može dobiti slabijeg i bližeg rivala poput Linfilda ili recimo šampiona Velsa ili Farskih ostrva. Za ‘minu’ kolege sa ‘ostrva’ su izabrale Sarajevo uz konsataciju da rivali ne mogu biti Rozneborg, Crvena zvezda i BATE Borisov. Ispustili su to da su sigurno mnogo veće mine od Sarajeva prvak Rumunije Kluž, Poljske Pjast ili Ferencvaroš iz Mađarske.

U drugom kolu Škoti su bili nešto ‘ozbiljniji’, te su kao poželjnog protivnika stavili AIK iz Stokholma, mada se čini da će i ovde biti lakših rivala, al ajde… Za nepoželjnog stavili su prvaka Izraela Makabi.

Novi greh napravili su u željama Seltiku za treće kolo kvalfikacija za Ligu šampiona. Tu su mu poželeli Crvenu zvezdu. Ruku na srce, ‘Kelti’ bi u ovom dvoboju sigurno bili favorit, ali je veliko pitanje da li je šampion Srbije taj idealan rival. Izgleda da su Škoti zaboravili da je Crvena zvezda prošogodišnji učesnik Lige šampiona i tim koji je pobedio finalistu ovog takmičenja Liverpul sa 2:0. Za tim za izbegavanje stavili su prvaka Bugarske Ludogorec, te su pokazali da apsolutno ne prate šta se dešava na ostalim fudbalskim meridijanima, jer je četa Vladana Milojevića zimus održala dobru lekciju ‘komšijama’ na pripremama u Beleku, mada tim iz ‘lude šume’ može opasno da se pojača.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Greška je napravljena i u četvrtom kolu gde su novinari ovog portala Selitku poželeli Slaviju iz Praga, a recimo da izbegnu Jang Bojs. Po našem skromnom mišljenju bogati Česi su kvalitetniji od šampiona Švajcarske, a da na pričamo da su zaboravili ambiciozog šampiona Grčke PAOK iz Soluna.

Podsetimo, žreb za prvo i drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona na programu je 18. juna u Nionu.