Zvezda želi da zaključa dva defanzivca!

Potpisi se očekuju u toku sledeće nedelje

Posle Mirka Ivanića, na stadionu Rajko Mitić spremaju se novi produžeci ugovora, a na redu su defanzivci.

Tokom sledeće nedelje, Crvena zvezda će zvanično obnoviti saradnju sa Milanom Rodićem i Strahinjom Erakovićem. Po saznanju Telegrafa, mladi štoper potpisaće na još četiri godine, verovatno već u ponedeljak.

Rodić je već godinama nezamenjiv na poziciji levog beka. Stigao je leta 2017. iz Samare i brzo postao jedan od najvažnijih šrafova u mašineriji Vladana Milojevića, a potom i Dejana Stankovića.

Sa Milanom Borjanom i Markom Gobeljićem čini trio koji je nanizao četiri titule i sakupio svih pet sezona u crveno-belom dresu od povratka kluba na veliku međunarodnu scenu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dugo već klub pokušava da mu pronađe igrača koji bi mogao adekvatno da ga zameni i rastereti konstantnog igranja, ali ne uspeva u tome.

Pominjalo se da je došlo do sazićenja zbog kog je Rodić tražio transfer, s obzirom na to da mu aktuelni ugovor ističe narednog leta, mogao je 30-godišnji defanzivac tokom zime slobodno da pregovara o novom angažmanu, ali je po svemu sudeći izabrao ostanak u Beogradu do kraja karijere.

Što se tiče Erakovića, njegova situacija je drugačija. Karijera mu je tek na početku, 22. januara 2022. puni 21. godinu i ima vremena sa odlaskom u inostranstvo. Dejan Stanković i klub ukazali su mu čast kapitenskom trakom, s kojom je predvodio saigrače do nedavne pobede u Razgradu. Trenutno ima ulogu bonusa u domaćem prvenstvu, a na međunarodnoj sceni uskače po potrebi kada je neko od standardnih defanzivaca sprečen da igra. Tako smo ga gledali na primarnoj poziciji štopera, ali i kao levog i desnog beka.

Novim ugovorom klub ga je samo dodatno motivisao, ali se i stavio u poziciju da diktira obeštećenje, pošto je aktuelni bio potpisan do leta 2023.

Posle najavljenih potpisa, Zvezdino rukovodstvo baviće se još sedmoricom igrača. Prvi čiju bi sudbinu trebalo definisati su Slavoljub Srnić i Aleksa Vukanović kojima ugovori ističu 1. januara 2022, a od tog datuma u poslednjih šest meseci ulaze Marko Gobeljić, Radovan Pankov, Milan Gajić, Miloš Gordić i Lois Dioni. S tim da je Francuz tu na pozajmici, a kako stvari stoje mogao bi već tokom zime da bude vraćen u Anže.

Mozzartsport