Zvezda vraća fudbalera koji je pobedio leukemiju

Omladinska škola Crvene zvezde od ove zime biće jača za nekadašnjeg fudblera crveno-belih Stefana Čikića, momka koji je početkom februara 2019. otkrio da je pobedio leukemiju!

Čikić je svojevremeno važio za jednog od najvećih talenata kluba, a u maju 2018. je otkriveno da boluje od ove teške bolesti. Na svu sreću, uspeo je da se izbori s njom i godinu dana kasnije ponovo ''kuca na vrata'' voljenog kluba.

Doduše, kao jedan od trenera u Omladinskoj školi.

Treneri su velika snaga naše Omladinske škole. Srećni smo što sve stručniji kadrovi dolaze u klub. Na novoformiranoj UEFA licenci za omladinski fudbal, koja je počela u oktobru, od svih prvoligaša, samo je Crvena zvezda poslala četiri trenera. To pokazuje naš pravac delovanja, jer želimo da imamo školovane trenere i ulažemo u njih.

- Ljudi misle da kod nas sve glatko prolazi, ali nije tako. Svakodnevno radimo sa njima, ali najvažnije od svega je da nema sujete i da su oni spremni da napreduju. Grešaka ima, ponekad i oni uđu u zonu komfora i opuste se, ali brzo primetimo i reagujemo na to. Uskoro će nam se priključiti i Stefan Čikić koji će biti deo stručnog štaba jednog od baznih godišta. Naše dete i momak koji je pobedio leukemiju - otkrio je Nikola Jelić, glavni trener u Omladinskoj školi Zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Govorio je Jelić i o tome kako funkioniše skauting kluba.

- Imamo dobar skauting, ipak i tu ima prostora za napredak. Zahvalni smo našim volonterima u skauting službi, koji već treću godinu rade iz ljubavi prema klubu. To je jedinstven projekat koji je koordinator baze Vladimir Cvjetićanin pokrenuo, a naravno, uključeni smo i Dragan Mladenović i ja. Oni nas već tri godine svakodnevno izveštavaju o najtalentovanijim dečacima koji se pojave u njihovim regionima, a nivo profesionalizma im je takav kao da rade za milione.

- Mi smo u ovom trenutku lideri u regionu po pitanju praćenja dečaka. Trudimo se da delujemo i van područja Balkana i biće i stranih talentovanih dečaka kod nas. Konkretno, dovođenje Ričarda Odade je pravi potez, a to govori i činjenica da će on tokom proleća nositi dres seniorskog tima Grafičara, a verujem da će nakon toga preći i u prvi tim Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)