Zvezda već sad zaradila 10 MILIONA, da li je moglo više?

Letnji prelazni rok je tek u uvodnoj fazi, a Crvena zvezda već može da se pohvali zaradom od blizu 10 miliona evra.


Najnoviji izlazni transfer sa ''Marakane'' jeste prelazak napadača Milana Pavkova u kineski Đangsu. Dogovor je danas postignut, ostaje samo da se sve ozvaniči, a iako u prvi mah nije bila oduševljena ponudom od tri miliona evra (tražila je 4.5 miliona), Zvezda je na kraju ipak popustila kada su Kinezi, kako prenosi ''Mozzartsport'', poboljšali uslove koje su ponudili samom fudbaleru.


Međutim, sećate se onog ugovora koji su iz niškog Radničkog obelodanili u javnosti pre dve i po godine, kada je Pavkov sa ''Čaira'' prešao na ''Marakanu''.


Tada je ugovoreno da Radničkom osim obeštećenja od 300.000 evra pripada i 30 posto od narednog transfera Pavkova.


To znači da će Nišlije, kada Pavkov potpiše ugovor sa Đangsuom, inkasirati 900.000 evra, a Zvezdi će ostati dva miliona, kada se odbiju i menadžerske provizije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Podsetimo, Zvezda je prošle godine već imala odličan posao sa Đangsuom, kada je Boaćija prodala za 5.5 miliona evra, a onda ga šest meseci kasnije vratila za 2.5 miliona.

Uz ta dva miliona od Pavkova, crveno-beli su ovog leta zaradili još 7.5 miliona evra, najviše od transfera Dejana Joveljića u Ajntraht (4 miliona). Aleksa Terzić je prodat u Fiorentinu sa 1.7 miliona evra, a od transfera Luke Jovića iz Ajntrahta u Real iz Madrida Zvezdi je pripalo 1.8 miliona evra.


Ono što sada sledi su nove kupovine - za početak se očekuje napadač Tomane iz portugalske Tondele, koji bi trebalo da stigne kao zamena za Pavkova.

sportske.net